woensdag 26 juli 2023

Luiig

Nee, het is niet zo dat we een kleine week nodig hebben om te recupereren. Wel hebben we geregeld het gevoel dat we na de krachtsinspanning van de Nijmeegse best een beetje luiig op de bank mogen hangen.

Nog twee nagekomen foto’s.


In Spanje maakten we vorig jaar kennis met een Nederlands echtpaar dat in Nijmegen woont.
Nou dan staan we vrijdag op de Via Gladiola hoor, werd er meteen geroepen nadat wij vertelden de Nijmeegse te gaan lopen.

Wel moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik dat helemaal was vergeten, maar we kregen vrijdagmiddag een appie: we staan aan de route ter hoogte van nummer 150.


Met gladiolen. Hoe leuk is dat? Dank Arjen en Jeanine.

Bergen reacties kreeg ik op het blog tijden de vierdaagse. Te veel om te beantwoorden zeker ook omdat het met de anderen in huis gewoon te leuk was om samen te zijn.

Maar ze zijn gelezen en herlezen. 

Wel beantwoord ik een vraag of we het in Nederland niet te koud vinden.
Nee, eigenlijk niet. Aan de Nederlandse temperaturen zijn we nog steeds gewoon gewend. Die lijken in de genen te zitten. Wel merken we dat we juist aan de Spaanse temperaturen wennen.


Gisteravond werden we getrakteerd op prachtige wolkenluchten beschenen door een ondergaande zon.


De jonge meeuwen doen het goed. Nou uh, twee in ieder geval want nummer drie is al sinds een aantal weken niet meer gezien.
Doordat we er goed zicht op hebben zien we ook de verschillen tussen de twee kuikens. 

Komt pa of ma met voedsel rennen de jongen er op af. De ouders geven dan het voedsel op waar de jongen meteen op aanvallen. 


Hier pikken de jongen dus van het voedsel terwijl moe wegloopt.


Maar altijd loopt een kuiken dan achter moe aan om te bedelen voor meer voedsel. Dom, dom, zou ik zeggen want broer of zus schrokt de rest van het voedsel snel naar binnen. Het kuiken dat achter moeder aanloopt lijkt dan ook kleiner.

Ook is een van de kuikens veel actiever dan de ander. De drukke flapt al met zijn vleugels en loopt bijna altijd te struinen op het dak. De ander zit volgens buurvrouw, die rechts van ons woont en het hele dak in zicht heeft, veel in het hoekje.

Nog een week of twee voordat ze het dak verlaten.
We gaan het zien.



Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Y. Schoutsen zei

Och arm kuiken, die loopt echt wat achter denk ik. Hij wil misschien nog gevoerd worden. Je beschrijft het weer zoooo leuk!

Ton zei

Hoi Yvonne, Het is in ieder geval niet erg snugger. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Hoi Ton, ik kijk bijna iedere dag even of je alweer iets gepost hebt. De titel van je laatste blog zie ik dan keer op keer aan voor 'lullig'.....
Wat raar hoe een brein werkt. Er staat duidelijk luiig.

Ton zei

Hoi Yvonne, Ha, ha. Ik zou zeggen: waar zit je met gedachten? Maar je hebt gelijk: wonderlijk hoe het brein werkt. Met groetenTon