donderdag 13 april 2023

Veel, heel veel jazz


De nieuwe buurman wat verderop in de straat ruimt zijn garage op en daar staan nog heel veel Nederlandse boeken en CD’s in. Hebben jullie interesse?
Tuurlijk. Zeker nu mijn favoriete containers zijn verplaatst en ik het struinen echt wel mis.
Goed, dit is wellicht het alternatief dat het universum biedt.


Dus haalden we een berg boeken en cd’s op.

Nieuwsgierig als ik ben begon ik meteen met het doorzoeken. 
Oeijoei. Veel, heel veel jazz en dat verfoei ik. De CD’s gaan maandag mee naar het koor.


 Van de boeken houden we deze 15 over als lezenswaardig.
De afgelopen twee weken heb ik drie boeken uitgelezen en het is jaren geleden dat ik zoveel las.


Ondanks de aanhoudende droogte en hitte bloeit de roos als nooit tevoren terwijl het onkruid nauwelijks tot wasdom kwam en inmiddels volledig verdroogd is. 


Wortelvormende planten houden nog wel kranig stand. En deze doet me altijd aan Vlasje denken. Een aantal jaren geleden ontdekte ik deze plant voor het eerst in de tuin en wist niet wat het was. Foto op het blog met de vraag of iemand me kon helpen. Vlasje reageerde: het is de Tragopogon porrifolius of te wel de Paarse morgenster.


De emmer met verf staat al minsten een heel jaar in de kast maar we konden maar niet beginnen. Uitstellers zijn we.
Als we nou beginnen met dat muurtje achter de piano, stelde Rick voor. Lekker overzichtelijk en misschien maar twee uurtjes werk.



Ik deed het laag bij de grondse-werk want het puntje rechts was me al te hoog dus dat deed Rick.

Het was inderdaad met krap twee uur klaar en was het tijd voor koffie. Ach en toen kwamen we tot de conclusie dat we beter ook meteen de zijmuur konden gaan doen.



Een welbestede dag dus en morgenochtend doen we nog een kant. Dat wordt trouwens meer Rick’s werk want die muur loopt op tot bijna vijf meter hoogte en dat trek ik echt niet meer.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Hoi Ton, jammer van de cd's maar inderdaad wel een paar erg goede boeken. De boeken van Tessa de Loo en Isabella Allende zijn erg mooi. Eat pray etc.. echt verschrikkelijk, totaal niet mijn ding. Leuk om te krijgen en misschien weer door te geven of ergens achter te laten voor een volgende liefhebber.

Bertiebo zei

Hahaha, wat grappig om te lezen, ik heb ook bijna altijd een hekel aan jazz. En dat vinden veel mensen in mijn omgeving stom!

Emie zei

Heerlijk zo'n stapel boeken, er zitten er tussen die ik ook gelezen heb en de moeite waard zijn met als favoriet: de Italiaanse schoentjes!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Over smaak valt te twisten. Ben nu met De heren van de thee begonnen van Hella Haasse. Ben bang dat die niet uitgelezen gaat worden want irriteer me aan de hoofdpersoon. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bertie, Het lijkt wel of je van jazz moet houden. Je moet het leren waarderen, zeggen ze vaak. Nou mij niet gezien met dat eindeloze geneuzel om een eind aan een lied te breien en dat valse zingen. Rita krijst nog steeds door op de CD’s. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Bij de titel van de Italiaanse schoenen dacht ik meteen aan jullie. Maar het is Rick hem al las en het ook goed vond. Ik ben niet zo van het genre. Met groetenTon

schrijfselsvanmij zei

Als ik naar de blogmeeting was gekomen had ik voor ieder een boek uit mijn verzameling meegenomen

Ton zei

Hoi Inge, Dat vind ik een goed idee. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Heren van de Thee vond ik ook mooi, inderdaad... over smaak ....

Marthy zei

Er zit veel lezenswaardig tussen Ton. Enne...jazz hoef ik ook niet.