zondag 9 april 2023

Ik wil het lot niet tarten

Natuurlijk was het groot feest vandaag. We konden de muziek uit de omliggende dorpen goed horen op onze verder heel rustige berg.

Wij deden het rustig aan. Wat lezen, in de zon zitten, kopje koffie en thee, een lunch van geroerbakte witte kool-dat mocht wel weer eens na drie dagen met de benen onder andermans tafel, daarna siƫsta en vervolgens een klus.

De kachel werd afgelopen week twee keer gebruikt. Slechts een uurtje per avond. Dat was voldoende om het aangenaam te hebben. 
Het is inmiddels al weer te warm voor de tijd van het jaar.
We vragen ons met angst en vreze af of die hoge druksystemen nog eens van plaats wisselen met die met lage druk voordat de ‘echte’ zomer intreedt.

Ik denk dat we de kachel niet meer nodig hebben, zei Rick vanmorgen. Het blijft warm de komende weken en voor morgen voorspellen ze zelfs 28 graden.

Dat de winter veel te warm was konden we aan het houthok zien. 
Zou je het hout in een hok willen stapelen zodat we kunnen bekijken hoeveel we hebben verbruikt?


Met een half uurtje zat alles in het grotere hok. We schatten dat we slecht een /anderhalve kuub hebben verstookt.

De eerste aanmaakhoutjes staan in kratten voor volgend jaar.


Waarom het je dat witte doek laten hangen, wilde Rick weten, en die slangen?

Tja, ik wil het lot niet tarten en hoop dat er voor juni nog echt een keer substantiƫle regen gaat vallen.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Marthy zei

Toen we vandaag door de vallei terugfietsten zagen we dat er volop gesnoeid was, er lag kilometers lang veel mooi brandhout in de kant van de weg. Wij hebben de aanhanger aan de auto gehangen en wat geholpen met opruimen van het hout. We maken nu alleen 's avonds nog even de kachel aan.

Ton zei

Hoi Marthy, Das een mazzeltje. Altijd fijn gratis hout. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Hier in NL is het raar weer. Vandaag in de Randstad vanaf een uur of 1300 regen, regen, en nog eens regen. Nu, 1900 breekt de zon weer door. We doen het er maar mee. Ik heb, net als jullie, wat gelezen, wat gegeten, wat gelummeld en in de ochtend, toen het nog droog was, een fietstocht van 30 km gemaakt. Heerlijk door de polder. Zag baltsende futen en veel bomen met bloesem.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Het weer is overal volledig van slag. Toch lees ik dat de lente zich niet laat tegenhouden en je kon genieten van bomen, bloesem en balts. Met groetenTon