donderdag 30 maart 2023

Feest

Wat wil je eten met je verjaardag?
Ik zou wel iets chinees indisch willen.


Tja en dat vraagt wel wat anders dan een pan soep en een schaal lasagne. Dus stond ik gisteren rendang te maken, sajoer boontjes, ajam smoor en babiketjap. 


Buuf zette een monchoutaart in elkaar want naast Tompoezen is monchou wel het andere favoriete toetje van Rick. Van mij trouwens ook en buuf houdt er blijkbaar ook wel van want die schudde er zonder moeite een uit haar mouw.


Ondertussen maakte Rick het terras schoon en hing de slingers op.
Aan het eind van de dag vonden we dat we alvast een voorschot op het feest van morgen mochten nemen.


Meestal wordt ik ‘s nachts zo rond een uur of vier wakker. Ook afgelopen nacht en waar ik anders luister naar Ricks ademhaling hoorde ik nu: maar ik ben jarig.

Ja, ja, ga maar slapen. Het is nog te vroeg voor je kadootjes. Kom niet aan mijn nachtrust
Maar om zeven uur hield ie het niet langer en pakte ik de kaart die ik in december al in Nederland kocht. 

Het is nogal lastig om voor Rick iets verborgen te houden. Op een bepaalde manier komt hij er altijd toevallig achter of ik iets heb gekocht of vindt hij bij toeval het pakje wat ik heb gekocht. Zo had hij de kaart al ontdekt die ik in mijn nachtkastje onder een boek had gelegd.
Ja, ik ging de nachtkastjes eens lekker uitmesten en toen kwam ik die kaart tegen.

Maar de tuinlampjes die ik aan buuf in bewaring had gegeven had hij niet ontdekt en werden verrast uitgepakt.



Deze foto is speciaal voor zus. Zij gaf laatst een beschilderde steen aan Rick maar wel met de eis dat hij hem pas op zijn verjaardag zou uitpakken.



Kado tafeltje


En de kado plantentafel.

Met acht gasten werd het heel gezellig, werd er gezongen en bleef er van de rijsttafel slechts wat rijst over. De taart ging, jammer genoeg, helemaal op.


Na de maaltijd en het vertrek van drie gasten kwam ik er achter dat we nog wel een foto moesten maken.
Dat deed de jarige.


Tegen zevenen was iedereen vertrokken. En dan is het wel heel fijn om een gast in huis te hebben want met zijn drieën was de rommel zo opgeruimd.

Nu lekker uitzakken en nagenieten.


Met groeten Ton

9 opmerkingen:

Marthy zei

Klinkt goed, die verjaardag met erg lekker eten. Mijn felicitaties aan Rick en ook een beetje aan jou natuurlijk.

Petra zei

Hoi, hoi, wil je Rick van harte feliciteren van mij en voor jou natuurlijk ook van harte gefeliciteerd 🥳. Jullie hebben er weer werk van gemaakt om er een zeer geslaagde dag van te maken. Lekkere taart en heerlijk Indisch eten, wat zullen jullie gesmuld hebben. Hier ook favoriete eten, maar we houden het speciaal dus eten dat niet elke week. Heel veel werk ook vind ik, maar wel de moeite waard om te maken. Lieve groet Petra.

Emie zei

Alsnog gefeliciteerd voor Rick. Wat een gezelligheid zo op de foto's. Het buitenleven, goed gezelschap, lekker eten in willekeurige volgorde zijn dat toch de zaken die tot dankbaarheid stemmen.

sjannesblog.com zei

Alsnog mijn felicitatie voor Rick en voor jou natuurlijk ook. De gezelligheid spat eraf!

Mevrouw Niekje zei


Gefeliciteerd Rick!! En Ton met Rick! Leuk om Indisch te koken. Ik maakte in mijn jaren in Londen rond mijn verjaardag altijd een kleine rijsttafel voor een groepje vrienden. In het VK is Indiaas eten heel gangbaar, maar Indisch helemaal niet, er werd altijd enorm gesmuld!

Y. Schoutsen zei

Ook van mij felicitaties voor Rick, en hij is lekker verwend

Anoniem zei

Sterrenbeeld Ram ,zeer nieuwsgierig dus niks blijft geheim .

Gr Femke.

Johanna zei

Wat een genot om te lezen te kijken en mee te ervaren. Verjaardag vieren, feestje maken met aandacht, liefde en kleur. Zo vaak maak ik mee dat het weg gezet wordt als ach ja, verjaardag. Dat kan. Een deel van ons wil verrassen, blij zijn, spelen, en wat een kans biedt een verjaardag één keer per jaar. Gefeliciteerd Rick, en wat een cadeau dat jij dit gebeuren tot een waar feest maakt Ton! Feestelijke groeten van Johanna die nu op dag drie in NL blij achter glas van de zon geniet!

Ton zei

Aan allen, Dank voor de felicitaties en lieve woorden. Ze zijn overgebracht aan de jarige. Met groetenTon