zaterdag 11 maart 2023

Verschillen

Er zit wel een behoorlijk verschil tussen Zuid-Spanje en Nederland.


Maar minstens net zo’n verschil tussen gisteren en vandaag.


Gisteren reisden we per trein naar Beverwijk. En……ondanks de sneeuw reed die trein keurig op tijd. Hulde aan de NS.
We bezochten vrienden waar we zeer genoeglijk vijf uur bijpraatten, heerlijk aten en naar huis gingen met een fles onbespoten olijfolie geperst uit olijven van eigen Italiaanse grond.
Hoe leuk kan het zijn?

Vanmorgen was de lucht strakblauw en scheen de zon al om negen uur het appartement in. De kachel hoefde niet aan want binnen no time was het 21 graden.
Rick, Rihick, riep ik vanuit de badkamer. Geen antwoord.
Bleek ie gewoon op het balkon te zitten.
Ja, ik heb het terras officieel geopend maar zou jij een paar plantjes willen kopen zodat we er de komende weken van kunnen genieten? Het ziet er nu wel wat grauw uit.


Een paar violen doen wonderen. 

Vanmiddag deden we een rondje dijk. Best wel fris met de wind in het gezicht maar op de terugweg moesten de jassen open vanwege ‘te warm’.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Gisteren fietste ik in een sneeuwbui naar huis na school, vanmorgen fietste ik met mijn jas half open en mijn sjaal in mijn tas naar huis na een lunch met een vriendin. Wat een verschil inderdaad! En morgen mogen we weer in regenpak naar buiten en volgens mijn buienradar de rest van de week ook. Jammer!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Lopend op de dijk zei ik tegen Rick dat ik morgen ging jutten op Texel. Maar het is morgen butweer hoor. Dus wordt het een binnendagje. Nee voor het weer hoef je nu nog niet in Nederland te zijn. Wel dapper dat je er morgen toch op uit gaat. Met groetenTon