donderdag 9 maart 2023

‘s Nachts sliepen we wat onrustig

Niet omdat we onrustig van de reis waren maar omdat de reis onrustig was. Zo kregen we om vier uur bericht dat de vlucht een half uur vertraagd was. 
Natuurlijk fijn dat we wisten dat we daarmee ook een half uur langer in ons bed konden blijven liggen. Maar voor mij betekent dat ook dat ik op dat moment dan gewoon klaar wakker ben.
Na een uurtje een nieuw bericht: het wordt een samengestelde vlucht met Corendon en de vertrektijd is 12.15 uur waarmee de vertrektijd ruim een uur later is en de ‘sta op tijd’ zo rond acht uur ligt. Gewoon lekker uitslapen dus.


Zo zaten we tegen tienen op dit wonderlijke zit/hangplekje op het vliegveld van Málaga nog heerlijk in het zonnetje te genieten van koffie, thee en een grote koek.

We verwachtten een afgeladen vliegtuig maar zowel naast Rick als naast  mezelf bleven twee stoelen onbezet en konden we beiden aan het raam zitten.
Wel jammer dat de bewolking van de kust van Spanje tot ver boven Nederland zeer dicht was. Net zo dicht als het luchtruim van Frankrijk waar de luchtverkeersleiders staakten waardoor we via het Engelse luchtruim vlogen en waar  de White cliffs of Dover aan het zicht onttrokken waren.

De treinreis werd zeer plezierig door een gesprek met twee jonge meiden die naar de feministische boekhandel waren geweest in Utrecht.
Nu begon het gesprek doordat de dames elkaar vertelden over kamerplanten en het debacle van een cactus in het bijzonder.
Tijd voor Rick om te vertellen van zijn cactus die opeens verrot omviel in de vensterbank: te veel water.
Houden jullie ook zo van planten?
Ja, we hebben zelfs vetplanten in de tas zitten, meegenomen uit Spanje.

Helemaal leuk en dan zijn een paar stekjes zo afgebroken.


En vandaag weer helemaal geacclimatiseerd. Wel wat frisje en donker maar de erwtensoep smaakte als vanouds. Net als het patatje met satehsaus en de nassischijf gistermiddag.

Vanmiddag kwam buuf op visite.
Dat is altijd leuk want ze heeft humor. Ze zit graag in de paarse stoel maar dat is met het huidige stookregime en de lage buitentemperaturen nu niet de meest comfortabele plek.
Maar met een dekentje over de benen zat ze ‘als een vorstin’. 


Ze deed me een beetje aan Whilhelmina denken of aan iemand in een sanatorium.

Er werd nog even gesproken over de VVE vergadering van volgende week en dat een ingezonden onderwerp gaat  over de klacht van een bewoner over een vuile voordeur en ongelapte ramen.
Nu heb ik ons slaapkamerraam ook nog nooit gelapt. Ten eerste omdat het in een atrium zit en er geen regen bijkomt en omdat je er slecht bij kan komen. Zeker voor mij als hoogtevrezer.
Ja, zei Rick ik heb me wel eens afgevraagd hoe dat raam zo schoon blijft. Je zou denken dat het toch stoffig wordt.

En wat blijkt: buuf doet dus meer dan alleen de plantjes water geven als we in Spanje zijn. 
We zijn heel blij met buuf en ze komt in maart naar Los Zuecos.

Op mijn blogrol staat een nieuwe link. Die is van Yvonne in Japan.
Van haar kregen we Japanse les en volgen haar nu ze daar veel tijd doorbrengt met haar Japanse vriend.


 Met groeten Ton


6 opmerkingen:

Y. Schoutsen zei

Wat een superleuke foto van jullie aardige buurvrouw. Een gouden dekentje lijkt het wel. Leuk dat je de link naar mijn Polarsteps hebt geplaatst. Arigatō🙏

Ton zei

Hoi Yvonne, Dank. Graag gedaan. Het dekentje is geel maar lijkt inderdaad goudkleurig. Buuf waardig. Met groetenTon

Ellen zei

Enig die foto van jullie buuf. Die buuf mag je zeker in de watten leggen, ze is goud waard enne nu we het toch over watten hebben ........ die houden een mens ook lekker warm denk ik ;)

Ton zei

Hoi Ellen, Dat vonden wij ook maar buurvrouw had zo haar bedenkingen. Net als veel mensen als ze een foto van zichzelf zien. We leggen haar in de watten als ze naar Spanje komt. Met groetenTon

Anoniem zei

Heerlijk dat je zo’n fijne buurvrouw hebt ,en de V.v.e ja dat blijft een dingetje zolang je nog met elkaar door een deur kunt geen probleem , mijn ervaring in een Christelijke omgeving dat haat en nijd hoogtij viert, een van de leden van het bestuur heeft de boel opgelicht ( 4000,00 ) en de dominee ( voorzitter ) heeft een instelling ik bepaal alles en niemand mag een weerwoord geven dat noemt zich dominee ! Ze spelen samen onder één hoedje !!!
Dus nooit meer in een appartement en gauw op zoek naar een gezellige vrijstaande woning in de natuur waar je alleen maar dieren als buren hebt ,als je mensen leert kennen ga je van dieren houden !

Vr,Gr .Eva.

Ton zei

Hoi Eva, De bewoners zijn een dwarsdoorsnede van de samenleving. Nogal divers dus. Het lijkt erop dat jij niet zo mazzal bent je VVE en begrijp dat een huis op de hei lokt. Met groetenTon