dinsdag 7 maart 2023

De meeste dingen ontstaan toevallig

En toen viel er gisteravond ineens 13 mm. Moest me haasten om de waterwerken te installeren want had net het meeste opgeruimd vanwege ons vertrek naar het noorden.

De regen: een opsteker en lekker alvast om te wennen aan het Nederlandse weer. Nou uh wat regen betreft dan want het werd vandaag, na een koude week, 21 graden en dat is wel heel lekker en er worden zelfs temperaturen tot 30 graden voorspeld voor  komend weekend en die horen niet bij de tijd van het jaar. Meer bij mei en juni. 

Er werd ons dan ook regelmatig gevraagd waarom we naar Nederland gaan. 

Anyway. We waren helemaal blij met de regen en lagen gisteravond in bed nog wat wakker te blijven om te genieten van het ruisen van het water.



Vanmorgen stond er een warme wind en rook alles lekker fris. De amandelboom is op zijn hoogtepunt wat bloei betreft en ik zag de eerste ieniminie amandeltjes.


Nee, ik heb dit niet bedacht. Dit is ontstaan omdat ik meestal vergeet waar ik de voorjaarsbollen heb geplant om er dan later gewoon een Tradescantia pallida bovenop te zetten.


Eindelijk zijn de eerste bloemetjes van de sinaasappelboom open. De geur is hemels maar nog niet zo sterk dat de halve tuin ervan vervuld is. Ik ga er van uit dat we dat alsnog beleven als we weer terug zijn op de berg.

Het huis is weer gepoetst. Nu nog een avondje bij de haard en morgen vroeg op pad naar het vliegveld.


Met groeten Ton

11 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton goede reis en fijn dat er toch nog wat regen is gevallen. Hier gister ochtend auto ramen krabben toen ik naar werk wilde, dus doe maar iets warms aan het is hier bok koud met buien van regen#nattesneeuw. Groetjes Petra

Marthy zei

In ons Franse dorp staat ook een amandelboom, wat bloeien die toch prachtig. Tot volgende week, Ton, gezellig.

Ton zei

Hoi Petra, Dank je wel. De winterjas en het lamswollen truitje gaan mee. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marthy, Zeker, ze zijn prachtig. Tot volgende week. Met groetenTon

Emie zei

Altijd weer even lastig hè, dat achterlaten van de tuin. Goede reis en tot snel.

Ton zei

Hoi Emie, Gelukkig maar voor twee weken. Tot volgende week. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Ik ben erg benieuwd naar de geur van die bloemen van de sinaasappelboom. Ruiken die naar sinaasappels? En wat heerlijk, 21 graden, ja, hier ook vandaag (in Japan). Ik moet volgende week weer naar Nederland, dus ik geniet nog even flink van dit ongewoon vroege voorjaarsweer (ook voor hier).

Ton zei

Hoi Marleen, Dank je wel. We zijn net in Den Helder aangekomen na een voorspoedige reis. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Yvonne, Het ruikt best wel naar sinaasappel maar de geur is veel complexer. Geniet nog maar even bewust van de warmte want, inmiddels in Nederland vinden we het heel koud. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Time flies, ik had het idee dat jullie pas net weer in Spanje waren! Maar niet dus, en nu weer in Den Helder. Dat jullie het koud vinden snap ik wel, we hadden vandaag in de Randstad natte sneeuw en de hele dag geen zon gezien. Bah!! Laat die lente maar doorkomen, we hadden vorige week een voorproefje en dat smaakte naar meer! Desondanks fijne tijd in NL!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, We hebben niet echt een vast schema. Nu hier voor een vergadering van de VVE en een etentje voor een 65 jarige vriend. En nog wat van die dingen. Voor ons is de kou en grijzigheid nog wel te doen omdat het maximaal twee weken is. Maar een lekker zonnetje en hogere temperaturen. Van ons mag het. Met groetenTon