vrijdag 17 maart 2023

Je ziet er niets van

Maar dit is het. 

Al een paar keer ging ik naar het tuincentrum om te zien wat er zoal te koop was en vandaag was het zover. Buurman reed met de auto om de spullen op te halen. Zes zakken tuinaarde en vijf klimplanten. Nou uh, klimplantjes want het zijn heel kleine plantjes.



Een watje ben ik inmiddels geworden want met het verwijderen van de stenen, de laag met stopzand en het weggraven van de laag met bouwpuin uit het plantgat had ik al een vette blaar in mijn handpalm. Dat graven deed ik de afgelopen dagen ook nog eens in sessies van een half uurtje.



Vanmiddag eerst het gat gevuld met aarde en daarna kon ik de stenen terugleggen boven de fundering. Ik wil een zo’n klein mogelijk perkje hebben om zo tegen te gaan dat het een gore stinkende kattenbak wordt.



Klus geklaard. Op een Blauwe regen na dan want die was niet niet te koop. Het is eigenlijk nog té vroeg voor het grote assortiment maar wij reizen volgende week week al weer af naar het zuiden en ik wilde het zelf regelen.

De losse stenen die tussen de plantjes liggen zijn er om het Felix moeilijk te maken en de aarde die naast en voor het tuintje ligt wordt door een buurman afgevoerd.

Ik koop altijd wat kleine planten omdat die beter aanslaan en ook nog eens voordelig in aanschaf zijn. Maar er is dus van planten niet veel te zien vanuit ons appartement.


Met groeten Ton


Geen opmerkingen: