donderdag 2 december 2021

Dat schoot niet op

We deden al eerder zaken met de firma Tejeiro en ook deze keer zijn we niet alleen tevreden met het resultaat maar ook met de communicatie daaromheen.
Afspraak is bijna altijd afspraak en zo niet krijgen we keurig een bericht dat betreffende afspraak niet kan doorgaan en of die verzet kan worden. 

Ook deze keer aardige mannen die het werk kwamen uitvoeren. Ik maakte gisteren verschillende foto’s van het proces maar ergens is iets niet goed gegaan en zijn met het overbrengen van die foto’s naar de IPad opgelost. Ergens opgenomen in het grote cloud van het universum.

Dat schoot dus niet op.

Daarom een paar werkmanloze plaatjes van het resultaat.

Het nieuwe houthok.



Een hok was niet voldoende en nu hoef ik niet langer te knoeien met stukken blauw zwembadfolie.



Het grote terras is ook overkapt.
Niet met golfplaten. Deze werken in de zomer als een soort stalen bakplaat die de hitte naar beneden straalt en tijdens regen, wat is dat? maken ze veel lawaai. 

Dus zijn het dikke staal platen met dakpanprofiel, isolatie materiaal en aan de onderkant een witte metalen afdekplaat.


We wilden dit deel van het terras graag dicht hebben zodat we droog, maar wanneer regent het hier? vanuit de voordeur naar de werkkast kunnen lopen. En zo dat we in de zomer een stuk terras in de schaduw hebben.
Dat laatste jaren is er een verandering die zich langzaam voltrekt in ons Noord- Europeanen. Na ruim 15 jaar vaak in Spanje te bivakkeren en het, min of meer dwepen met licht en zon, hebben we ook wel eens genoeg van die de koperen ploert die onophoudelijk schijnt.

Zeker ik, lig tijdens de siesta in de schaduw bij de voordeur die aan de noordkant van het huis zit. Maar zodra het terras in de zon komt, lopen de temperaturen bij de voordeur nogal snel op. En koelte kan een mens redden.
Reden genoeg dus voor een dakkie.

Ik zette wat spullen terug vanmiddag maar de betonnen plantenbakken zijn te zwaar om alleen te verplaatsen. Rick kan me niet helpen want die is in Den Helder voor zijn opleiding.

Het is koud en het was om drie uur al donker zei hij net. En er lag sneeuw. In Den Helder.



Tja, ik benijd hem niet. Hier ging de zon om 18.00 uur onder.

Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Ellen zei

Wat wonen jullie daar toch prachtig. Andalusiƫ, een van mijn favoriete gebieden. Als ik jullie blog lees dan ben ik weer heel eventjes in het zonnige zuiden. Ga door met schrijven zou ik zeggen.

Jan Fr zei

Ziet er mooi uit het hout en de overkapping.
Goede service dat ze het opstapelen.
en het afdak hebben ze geen last van de wind gehad met het maken?

Emie zei

Fijn, al die veranderingen ten goede aan jullie huis en houthok. Sterkte met het alleen zijn, beetje ongezellig voor je.

Anoniem zei

Er is iemand jarig, toch? Van harte!

Ton zei

Hoi Ellen, Andalusiƫ is ook prachtig en we zijn ons daar ook heel vaak bewust van. Fijn om te horen dat ik je even in het zuiden kan laten zijn. Ik schrijf nog wel even door denk ik ook al moet ik zeggen dat ik de inspiratie soms wel moet zoeken. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Jan, Het geeft een rijk gevoel dat mooie olijfhout netjes gestapeld onder een afdak. De wind viel tijdens het plaatsen erg mee. Vannacht ging het trouwens te keer maar het afdak gaf geen krimp. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Het is al behoorlijk wat jaren geleden dat we iets structureels hebben laten doen dus voelt het nu ook echt als iets bijzonders. Je kent me: ik vind er niets aan alleen maar gelukkig is Leo er. Rick is zaterdag al weer terug dus is het te overzien. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Vlasje, Heel aardig van je om aan ons te denken toch is de dichtstbijzijnde verjaardag die van Leo: 6 januari. Met groetenTon