vrijdag 10 december 2021

Shine

In Nederland zou ik klagen over het weer. Hier ook.

Wat een wind. Het houdt maar niet op. Binnen zit ik en als het me dan alsnog te veel wordt, zit ik in de slaapkamer want die ligt aan de luwe zijde.
Nou ja.

Gelukkig schijnt wel de zon en daar geniet ik dan van vanachter het raam. Net als van dit spinnenweb dat al een week elke dag weer helemaal nieuw wordt gemaakt.


En van deze Nerine die zich niets aantrekt van de droogte.



Want mijn hemel: wat is het droog. Nog steeds geen druppel en voor de komende 14 dagen zijn de verwachtingen ook nogal neerslagarm.

De bomen beginnen inmiddels ook stressverschijnselen te vertonen en  sommigen geef ik dan ook water. Maar ik houd mijn hart vast vanwege de verdroging hier.

De Aeoniums hangen ook slap en deze zijn echt wel aangepast aan droogte.



De takjes hangen wel vaker wat slap maar



dat ze zulke diepe droogte rimpels hebben, heb ik nog niet meegemaakt.


Anyway.

Morgen is het winter- kerstconcert van Coro de Cómpeta.

Afgelopen maandag was de generale repetitie in de Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción in Cómpeta en dat is toch wel bijzonder want de kerk wordt  niet makkelijk opengesteld voor wereldse zaken.
Wel moest er officiële toestemming komen van de bisschop en die kregen we dus. Maar dat kan ook niet anders want de liederen die we zingen hebben als thema verbondenheid, aandacht en liefde. Daarnaast zingen we kerstliederen en vijf kerstliederen als samenzang. Tja: het grootse deel van de koorleden is Brits en dus waarschijnlijk ook het grootste deel van de bezoekers en die willen graag carols.

Niet alleen dat we in de kerk mogen zingen maar ook dat het kán. In Nederland ligt alles stil vanwege de C en met de oplopende cijfers in Spanje weet ik niet of het over twee weken nog zou kunnen doorgaan.

In ieder geval is het voor ons sowieso een geheel nieuwe ervaring. Natuurlijk voor Rick het meest omdat hij zijn eerste concert als dirigent geeft maar ook voor mij. 
Ik ben altijd nerveus voor een concert en voel me er ook verantwoordelijk voor maar nu is dat wel een niveau hoger. Ik wil nu wel heel graag dat het een mooi concert wordt zodat Rick ‘ goed voor de dag komt’.
Daarom maakte ik ook een zilverkleurig sjaal voor hem, met glitters.



Wel poetste hij vanmiddag de schoenen en begon hij met het strijken van de overhemden en de broeken (hoe houden we die trouwens Leohaarvrij?) maar na het nemen van de foto nam ik dat van hem over.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Emie zei

Jammer dat we deze keer niet naar jullie kerstconcert kunnen komen. Het wordt vast mooi en sfeervol.

KnutzEls zei

Veel succes met het concert.

Jan Fr zei

SUCCES

sjannesblog.com zei

Veel succes!

miekequilt zei

Heel veel plezier morgen. Ik hoop dat we er ergens iets van kunnen horen ( kan iemand een filmpje maken?). De thema's zijn zo universeel en we hebben wat positiviteit nodig.
Succes!!

Ton zei

Dank. Succeswensen zijn altijd welkom. Geen idee of er opnames gemaakt worden en dan……of ze goed genoeg zijn voor publicatie. Met groetenTon

Ellen zei

Hopelijk ben ik nog op tijd om jullie veel succes te wensen!!!!!!!!!

Monique Leuring zei

Heel veel succes met het concert!!
Het gaat vast wel heel mooi worden, daar twijfel ik niet aan.
Maar ik hoop dat jullie ondanks de spanning er erg van gaan genieten.
Lieve groet vanuit Egmond binnen

Ton zei

Hoi Elen, Beslist. Dank. We gaan zo tegen 18.00 richting Competa. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Monique, Dank. Een gezonde spanning hoort erbij. Net voldoende om er van te genieten. Met groetenTon