dinsdag 21 december 2021

16.59 Het kan me niet snel genoeg gaan



16.59 Het exacte moment van de winter. Zuidelijker gaat de zon niet komen en zal vanaf nu elke dag weer iets naar het noorden opschuiven. Daarmee gaan de dagen lengen en de vorst strengen. Maar niet met de kerst.


Maar vanmorgen was het wel wat koud en lag er rijp op de daken.

Het bleef heerlijk zonnig weer en dat nodigde vanmiddag eindelijk weer eens uit tot een wandeling en dan wil ik ook even langs de gracht lopen om te zien hoe het met de werkzaamheden aan de kades is, zei Rick.



Vlak achter ons ligt de gracht en daar zijn de afgelopen jaren nieuwe huizen en appartementen gebouwd. Tijd om ook de omgeving op te knappen. Dus werd er opnieuw bestraat en zijn de kades onder handen genomen en nieuwe aanlegplaatsen gemaakt.



De gracht is smaller geworden na het plaatsen van de nieuwe beschoeiing en daarmee ontstond ruimte om een smal wandelpad aan te leggen. Misschien niet zozeer bedoeld als wandelpad als wel om makkelijker bij de bootjes te komen die in het water aangemeerd mogen worden.



Voor de watervogels zijn trappetjes gemaakt om uit het water te komen.



De vernieuwing stopt bij de Mosterdbrug.



Wij liepen verder over de dijk waar we de mist boven zee goed konden zien hangen.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

ella zei

Hoi Ton, wat een schitterende foto's zo met die weerspiegeling in het water en wat leuk dat ze ook aan de watervogels gedacht hebben. Hele fijne feestdagen daar, geniet er van. Groeten Ella.

Emie zei

Lekker wandelen in je eigen tempo en met van die mooie Hollandse vergezichten. Dat is ook weer genieten!

Ton zei

Hoi Ella, Dank je wel. Den Helder is dan in de ogen van velen niet HOT maar wij wonen hier meer dan prettig. Ook voor jou en de jouwen fijne feestdagen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Ik roep dan wel dat ik naar Nederland hoef maar als ik hier ben geniet ik weer van die echt hollandse dingen. Met groetenTon

bemar zei

Vooral de eerste foto is mooi met kleuren!

Jan Fr zei

Hier ietsje pietje regen

Ton zei

Hoi Bemar, Dank je. Het is moeder aarde die de schoonheid brengt, ik leg het slechts vast. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Ja, Ik zag het op de Vinuelawebsite. Alles is meegenomen en als het goed is valt er nog meer deze week. Met groetenTon

Anoniem zei

Bedankt voor jullie lieve wensen met het prachtige maaksel! Hoe creatief en persoonlijk!

Ton zei

Hoi Vlasje, Dank je wel. Graag gedaan. Met groetenTon