zondag 19 december 2021

Flatteus

Het zit gewoon in mijn genen.

Last van het weer heb ik niet en nee: ik vind het ook niet koud. Wel vind ik het de hele dag wat donker maar dat is met een lichtsnoer eigenlijk wel opgelost zolang ik binnen ben.

Ook vervelend dat we ineens in een lockdown zitten want ik heb hier nauwelijks kleding. Ik nam in augustus bijna al mijn kleren mee naar Spanje, daar brengen we tenslotte de meeste tijd door, met het idee om dat hier nu weer aan te vullen. Goed: daar staat dus een streep door. Gelukkig kocht ik bij Rataplan eergisteren een zwart overhemd en een gillet voor de kerst en daar ben ik blij mee want veel anders dan een wat verwassen rood shirt had ik niet. Klinkt wat dramatisch maar dat is het ook.

Drie weken is wat kort om familie, vrienden en kennissen te bezoeken dus we kunnen niet te lang wachten met de eerste bezoekjes. Vanmiddag naar zus.
Wat nemen we mee nu de winkels dicht zijn? 
Geen idee.
Maar tegenover het station staat een oliebollenkraam. Altijd goed en terwijl Rick oliebollen koopt laad ik alvast mijn OVkaart op. Zie ik dat de bloemenwinkel in de stationshal ook gewoon open is.



Een kerststukje Ên oliebollen. Nog beter.

Mijn sik krijgt nogal wat commentaar. Soms zeer uitgesproken, uitgesproken en soms negatief genegeerd. 
Zo werd ik vorige week verwelkomd met de opmerking: hÊ, hello to you with your evil looking beard.
Dank u voor de mededeling, denk ik dan, om vervolgens tegen mezelf te zeggen: en morgen eet ik spruitjes.

Nee, ik zit niet altijd te wachten om ongevraagde meningen.

Maar……


ik denk elke morgen bij het zien van mijn eigen spiegelbeeld: wie is die uitgemergelde zwerver met die holle ogen?
Eigenlijk vind ik mezelf die gezichtsbeharing ook niet echt flatteus staan. Maar ik wil het zo graag.

Vanmiddag vroeg zus of ze iets mocht zeggen over mijn baard en nee, ze vond het me niet staan.



Beter zo?

Veel beter apte ze terug. 


Met groeten Ton

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met je zus eens.

Monique Leuring zei

Wij zijn dan waarschijnlijk een van de weinige die het je wel leuk vonden staan!! Maar ....achhhh met of zonder , je bent wie je bent. ��

Francien. zei

Veel beter Ton. een baard staat je echt niet. Nu ben je weer een leuke man om te zien. (In het echt weet ik het natuurlijk niet, misschien ben je wel niet te hebben haha).

Marjorie zei

Niet dat mijn mening er verder toedoet natuurlijk maar ik vind je mooier zonder baard. Dus ik zou het lekker zo laten. Fijne feestdagen.

miekequilt zei

Ik ben het helemaal met je zus eens.

Anoniem zei

Vond het juist ook leuk!

Priscilla Tempelman zei

Sister knows your face well! I'm a fan of beards (my husband has had one for at least 50 years) but you have great "bones" and the beard hides that.

Petra1945 zei

Oh dear...
Ik zeg niks (maar God hoort me brommen).

Petra zei

Hoi Ton, ongevraagde kritiek is nooit leuk en voegt in mijn ogen ook niets toe.. Maar snap ook als je daar bovenop die berg 🏔 zit, waar je soms weken geen mens ziet dat het heerlijk snel is s’morgens niet scheren. Maar nu je het toch vraagt je ziet er echt een stuk jonger uit zonder.
Veel plezier met al de familie/vrienden bezoeken en al vast hele fijne feestdagen 🎄 🎄🎄 gewenst. Een liefdevolle groet Petra

Trijnie zei

Tja, smaken verschillen. Ik vind het juist wel goed staan. Maar dat doet er eigenlijk niet toe want je moet doen waar je jezelf goed bij voelt.

Anoniem zei

Soms hebben mannen een baard om iets waar ze niet tevreden over zijn in hun gezicht te verbergen.
Dat heb jij, volgens mij, helemaal niet nodig. Gewoon een mooie 'kop'.
Fijne kerstdagen en een gelukkig 2022!
Marja

Mevrouw Niekje zei

Hahaha... de opmerking van Francien maakte mij aan het lachen! Wel of geen baard, volgens mij ben je een aardige kerel en je moet lekker doen wat jij wil! Pech om nu juist in Nederland te zijn, maar ook wel fijn misschien omdat je nu ook een beetje op je gemak dingen kan doen, minder tijd bezig met winkelen enzo..... Geniet van de feestdagen!

Griemmank zei

Baarden maken meestal wat ouder, dus je bent weer een jonge god nu :-) Ik bemoei me nooit met iemands uiterlijk dus bij jou ook niet. Je hebt het gewoon eens geprobeerd, zullen we maar zeggen.