donderdag 27 mei 2021

Gekker moet het niet worden

Weer regen vandaag. Het stond maandag ineens in de voorspellingen. 70% Kans op 5,7 mm.
We gaan het zien want eind mei.....
Maar ook hier is het weer anders dan andere jaren. Het is te koud. Niet naar Nederlandse begrippen want het is zo rond 20 graden. Uitgezonderd ineens vorige week met uitschieters naar 32.

Gistermiddag begon het te betrekken, werd het koud en de lucht zwaar. Het zou nu al kunnen regenen, zei mijn eigen Pelleboer.
Maar dat deed het niet en deed ik wat ik meestal doe: tutten in de tuin.

In de roos spotte ik vraat en na goed zoeken zag ik deze jongens en meisjes.




Een centimeter lang maar met de vraatzucht van een sprinkhaan. Dus voorzichtig plukte ik ze van de struik af en zette ze op de helling op ander niet te versmaden groen.
Wie weet wat voor moois er uit deze rupsen te voorschijn komt.

Vanmorgen haalde ik opnieuw alle waterwerken uit hun schuilplaatsen, ik berg ze nu pas definitief op op de voorlaatste dag van ons verblijf hier, en tegen 14.00 uur begon het regenen. Heerlijke malse regen. 



Het werd dus een wat binnenzitterigge dag. Nou voor Rick dan. Ik checkte en verlegde regelmatig de slangen. Elke keer probeer ik wat anders om het water zo goed mogelijk te verdelen.

Als halve Spanjolen raken we gewend aan hoge temperaturen en vinden het bij een graad of 20 koud. 

Is het gek om.........



Wat mij betreft niet


Met groeten Ton.


P.s. Er zit 14 mm in de regenmeter en het is nog steeds niet droog.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Bessenvlinderrups?

Ton zei

Hoi Vlasje, Heb net de rupsen met een app gedetermineerd en die geeft aan dat het Depressaria radiella zou kunnen zijn. Het pastinaak platlijfje. Maar ik ga blind af op de app want heb er zelf geen verstand van. Of op jouw kennis. Met groetenTon

Emie zei

Hier gaat s avonds ook de verwarming aan. Het is kil in huis, die dikke muren houden de warmte buiten.

Ton zei

Hoi Emie, De dikke muren zijn in de zomer een zegen maar is het in Italiƫ nu ook te koud voor de tijd van het jaar? Met groetenTon

Marthy zei

En hier begint het eindelijk wat warmer en zonniger te worden. Ik heb vanmiddag zelfs een beetje liggen te zonnen wat ik normaal nooit doe, Ik krijg normaal wel een beetje kleur van in de tuin werken maar dat was er dit voorjaar niet bij. Enge rupsen hoor, nooit gezien hier. Wat zal daar uit komen?

Ton zei

Hoi Marthy, Wat een koud en lang voorjaar hebben we in Europa. Zelfs hier ook al is dat wat relatief natuurlijk. Kleur op de toet is heerlijk maar op een bedje is op zijn tijd toch ook niet te versmaden. Een of ander bruinig motje komt er uit de rups. Met groetenTon