vrijdag 21 mei 2021

Dat was een leuk vuilniszakkie

Het zijn dagelijkse dingen die hier spelen. Net niet spectaculair genoeg om elke dag een blog te vullen.

Het is wat mistig zo nu en dan.


Dit was zondagochtend. Gelukkig bleef het netjes op zee.

Maandag koordag. De eerste in anderhalf jaar.


Als key keeper ben ik verantwoordelijk voor het openen van de repetitieruimte en de inrichting ervan. Dat geeft tijd genoeg voor de dirigent om alvast wat te oefenen.

Er kwamen 10 zangers en zangeressen waarvan er twee vet in de tachtig zijn en een zelfs drie en negentig is.
Nee hoor. Ik heb niets te verliezen. Wat heb ik eraan om 94 te worden als er niets ‘te leven’ valt?

Een minder dagelijks ding is het regelen om met onze Spaanse auto drie maanden in Nederland op de weg te mogen. Rick is al in januari begonnen met  informeren. Meneer het is heel makkelijk. Vul het formulier in en met een week is het geregeld. Wel moet u dan nog zelf de wegenbelasting aanvragen.
Vaak genoeg wordt er geklaagd, zelfs ook wel door ons, dat het in Spanje zo moeilijk is wat geregeld te krijgen. Nou vlak Nederland niet uit. 
Het is dus nog steeds niet gelukt en de info die hij via het callcenter krijgt is per medewerker verschillend. 
Nog drie weken de tijd om het tot een goed einde te brengen.



Dinsdagochtend opnieuw dikke mist. Nog wel even melden dat ik om zeven uur al op was.

Woensdag was het de wekelijkse meet dag van de acacia.



Nu was die foto niet scherp genoeg om de meet streepjes te zien dus is de foto van vandaag. Vandaar dat de top alweer boven het streepje uitkomt.
Maar goed: 19  centimeter groei in zeven dagen. Dat moet door de moederboom komen want de zelfstandige stek, die ik een meter van de boom plantte en het op eigen kracht moet doen, is niets gegroeid.



Toch wordt er geregeld tegen gepraat.

Gisteren zag ik een slang.



Hij bleef stil liggen en ik schatte de lengte op ongeveer een meter. Snel, maar rustig weggelopen om de IPad op te halen voor een foto maar toen was het grootste deel inmiddels uit zicht.
Altijd een beetje griezelig.

Vandaag kwam de loodgieter om de afsluitkranen en een thermostaat kraan te vervangen. Tja, een nadeel van zeer hard water.



De thermostaatkraan hebben we vervangen door een ordinaire mengkraan. Salvador wilde wel weten waarom we zo’n ouderwets ding wilden.
Nou wij douchen altijd met koud water.
Zijn gelaatsexpressie sprak boekdelen.

En dan hebben we een hondje.
Weet jij waar Leo is?
Nee, ik dacht ie bij jou was.
Dus even een rondje om het huis.



Dát was een leuk vuilniszakkie.


 Met groeten Ton

12 opmerkingen:

schrijfselsvanmij zei

Oh jee ja, je kunt ze geen moment alleen laten ..... die van hier heeft als hobby gaten graven ....

Ton zei

Hoi Inge, Daar lijkt het wel op. Als ze een tijdje uit zicht zijn moet je oppassen. Dit is de eerste keer trouwens dat hij iets sloopt. Een beetje onze eigen schuld. Hadden we het maar niet zo lekker voor ‘de grijp’ moeten neerzetten. Ik ben wel blij dat Leo niet graaft want dan zou ik een probleem hebben. Met groetenTon

Henk zei

Als Nederlands ingezetene mag je met een buitenlands kenteken max. 14 dagen in Nederland rijden. Dat mag per persoon, dus 1x op jouw naam en 1x op de naam van je partner.
Dat moet je op Internet aanvragen en is héél simpel en snel te doen.
Hier is de link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/vrijstelling_voor_bpm_en_mrb_bij_kortstondig_gebruik

Andere mogelijkheid is er echt niet. Wil je toch langer dan 2x 14 dagen met je auto in Nederland rijden, moet je BPM en Wegenbelasting gaan betalen en in principe ga je dan de auto vanuit Spanje naar Nederland exporteren. RDW kosten e.d. komen er ook nog bij. Belastingambtenaren kan je beter niet bellen want er zijn er maar weinig die iets zinnigs kunnen zeggen. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd.

Als wij met de auto gaan, vraag ik op mijn naam vrijstelling aan voor 14 dagen. Daarna gaat de auto van de openbare weg de garage in. Als we weer terug gaan naar Spanje vraag ik de 14 dagen aan op naam van mijn vrouw. Dat heb ik de afgelopen jaren op deze wijze frequent gedaan en werkt prima.

Alternatief en veel goedkoper is gaan vliegen!

Ton zei

Hoi Henk, Dat is een goed advies. Wat je zegt over de BPM hebben we keurig als info gekregen. Maar het regelen is een nachtmerrie. Rick keek al op de door jou gegeven link en het geeft inderdaad duidelijk aan wat te doen. En simpel. Wonderlijk toch dat niemand van de belastingdienst die we spraken dit dan als advies geeft. Rick gaat aan de slag. Met dank en vriendelijke groeten Ton

Henk zei

Graag gedaan! Op deze wijze kan je in totaal bijna 4 weken rechtmatig in Nederland toeren. Het is wel belangrijk dat de auto buiten de vrijstelling periodes van de openbare weg is, dus uit zicht van douane en camera auto’s want je wordt al geregistreerd op de A16 als je Nederland binnen komt.

Ton zei

Hoi Henk, We zijn al druk aan het regelen waar de auto kan staan. Tja en om die camera’s kunnen we niet heen. Nog ff een vraag: ben jij de Henk die we ontmoette tijdens onze pelgrimage naar Rome? Met groetenTon

Henk zei

Nee Ton, die Henk ben ik niet. Wel lees ik jouw Blog al vele jaren iedere dag met veel plezier.
Wij verblijven net zoals jullie part-time in Spanje. De zomermaanden zijn we sowieso in Nederland want dan wordt het hier een beetje te heet.
Sinds Corona begon, zijn we drie keer met de Spaanse auto heen en weer geweest omdat we niet wilden vliegen. In juli gaan we voor het eerst weer vliegen.

Jan uit Perth zei

Het zijn weer mooie foto's, Ton! We hopen dat Rick succes heeft met dat auto-gedoe. Moe wordt je soms van die ambtenarij. Lieve groet uit Perth, Jan & Dean.

Marthy zei

Ik hoop dat het lukt met die auto, Ton. Vervelend gedoe, ik wordt altijd zo moe van dat soort dingen.

Ton zei

Hoi Henk, Dank voor het compliment. Altijd fijn om te horen van trouwe lezers. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Jan, Dank. En mag ik hieruit opmaken dat er in Australië ook wel wat gedoe is met ambtenarij? Met groetenTon, ook aan Dean.

Ton zei

Hoi Marthy, Vermoeiend is een goed woord in deze. Goedkoper kunnen ze het niet maken maar eenvoudiger dus blijkbaar ook niet. En dat hoor je dan weer nooit in de reclame spotjes. Met groetenTon