dinsdag 2 februari 2021

Het houdt maar niet op

Omdat de wind is gaan liggen lokt de tuin.


Het begint zoals altijd tijdens de koffie break.
Zeheg?
Jahaaa.
Wil je nog wat aan die Den doen?

Het klinkt afgezaagd maar dan weet ik het al: of er wat afgezaagd kan worden.

Nu was het dat we gisteren tijdens de wandeling een afgebroken parasolden zagen. Daar was waarschijnlijk al in een jong stadium de hoofdstam uitgebroken en de resterende zijtak stak eerst een meter horizontaal uit voordat de nieuwe stam recht omhoog ging. 
We vonden dat beiden eigenlijk best een leuk gezicht.

Zou je die den naast de algorobo ook zo kunnen afzagen als die boom die we gisteren zagen? Dan krijgt de algorobo weer meer ruimte en kunnen we de acacia beter zien.


Voor.



Na tien minuten. Slechts een klein schuin lopende zijtak is over. De hoofdstam heb ik later ook maar weggezaagd. Die wilde ik eerst eigenlijk laten verweren maar dat leek me toch te lang duren.


De komende dagen, wellicht weken, kunnen we extra genieten van de bloeiende vetplanten omdat de gemeente Cómpeta met ingang van morgen in lockdown gaat. Het houdt maar niet op.

Met groeten Ton

4 opmerkingen:

schrijfsels zei

Ook bij jullie hè, ik hoop dat je alle nodige boodschappen in huis hebt

Marthy zei

Dat is nogal rigoureus, Ton. Altijd moeilijk om zo'n beslissing te nemen. Hebben wij in de Franse tuin ook weleens en pas naderhand weet je of je het goed gedaan hebt.

Ton zei

Hoi Inge, Zeer tegen mijn normale inkoop beleid heb ik de afgelopen weken toch maar iets van voorrad ingeslagen. Daarnaast heeft de supermarkt in het dorp het gangbare assortiment dus we zullen niet gaan verhongeren. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marthy, Snoeien Met een ruim geweten en een scherp mes. In dit geval een zaag. Eigenlijk is er gewoon geen ontkomen aan: de bomen staan te dicht op elkaar dus er moet geruimd worden. En inderdaad kan je pas achteraf zeggen of je nu de goede beslissing hebt genomen. Met groetenTon