vrijdag 25 oktober 2019

Tijd voor een beetje kleur

Sind het overlijden van vriend Ton kregen we van nog vijf mensen een overlijdensbericht. Allemaal mensen die een tijd deel uitmaakten van ons leven. Het doet ons beseffen dat we nogal sterfelijk zijn en dat we dankbaar zijn met het leven en het leven dat we hebben.


Nou daar hoort een bloemetje bij. Een Tradescantia. In Nederland een kamerplant, hier kan ie gewoon buiten. De druppel is van, jawel, echt regenwater. 


Na het schilderen van de plantenbak in fuchsia kwam ik op het idee om een paar stenen voor de arroyo te beschilderen. Daar haalde ik gisteren extra verf  voor.


Zo zag de arroyo er een paar maanden gelden uit.


Nu staat hij er wat meer gekleurd op. Ook plantte ik er Irissen bij en Aspidistra. De laatste is een plant met grote donkergroen bladeren en heet in het Engels Cast iron plant omdat hij onverwoestbaar is. En dat is ie ook maar hij stond in de tuin teveel in het licht en dan worden de bladeren geel. Dus stekte ik de plant en zette ik ze langs de arroyo waar ze meer in de schaduw staan.


In de roze plantenbak staan toch geelbloemige planten omdat Rick ze zo mooi vond. 


En Rick had een idee om het natuurstenenbankje op het wittewijnterras geel en blauw te schilderen.

Inmiddels is bijna alles in gereedheid gebracht om mijn eenenzestigste geboortedag te vieren. De cake is gebakken en de slingers worden als verrassing morgenochtend opgehangen. 
Vieren dat leven. 
Niks zeuren over een ouwe kop of grijze haren.

Met groeten Ton

12 opmerkingen:

Emie zei

Wat ben je toch een kleurrijk mens!Alvast gefeliciteerd, maak er een feestelijke dag van samen met de man die je het liefst is.Vieten dat leven, daar sta ik vierkant achter. Verjaardagskus van ons.

Petra zei

Ziet er lekker vrolijk uit allemaal, ik hou van kleur maar dat heb je met eigen ogen kunnen aanschouwen. Die kamerplant heeft jongste op zijn kamer staan, alleen hier bloeit hij niet hoor. En ja vier het leven het kan zo maar anders zijn, dat hebben jullie in de laatste maanden aan den lijve ondervonden. Alvast van harte gefeliciteerd 🎈🎉🎈en een onwijs gezellige dag toegewenst, wat zullen jullie lekker zitten op het wittewijnterras met mooi gekleurde natuurstenenbank. Een liefdevolle groet Petra😘

Ton zei

Hoi Emie, Dank je wel. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Petra, Dank je wel. Met groeten Ton

schrijfselsvanmij zei

Van harte Ton!

Marthy zei

Vieren dat leven en alvast van harte. Wij hebben dit jaar ontzettend veel overlijdensberichten gehad, echt om van te schrikken. Dus wij vieren ons te pletter;-)

miekequilt zei

GEFELICITEERD! Veel plezier vandaag.

Ton zei

Hoi Inge, Dank je wel. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Marthy, Dank je wel. En vieren doen we. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Mieke, Dank je wel. Met groeten Ton

ben van bommel zei

Lezen net in het enige dadelpalmenwoud van Elche (prov.Alicante) dat je 61 werd, een leeftijd 'om naar jou te schrijven', dus alsnog "compleanos felices'.......

Ton zei

Hoi Ben, Gracias. Met groeten Ton, ook aan Evert.