woensdag 23 oktober 2019

Fuk fuk fuksia





Wat voor kleur zou ik de ‘nieuwe’ plantenbak geven?


Er is voldoende blauw.

In El Acebuchal zag ik mooie groene en lilapaarse potten staan. Misschien is dat wat.


Nou ja, het werd fuchsia als ondergrond en rood op de bovenliggende strepen. Het was even schrikken maar ik vind het mooi. Ik zal er geen geel bloeiende planten inzetten denk ik.

Kom, dacht ik, laat ik meteen eens iets geks doen. 
Ik haalde een grote steen uit de Arroyo de las Galochas en schilderde die roze. Wilde eigenlijk meer stenen schilderen maar het begon te regenen.
En regen gaat boven alles.



Ik begin op een Spanjaard te lijken want bij de eerste druppels stop ik met werken en ga naar binnen.
Daar zat Rick een beetje zielig te doen want die wil dat de kachel aangaat. Dat mocht want het was binnen inmiddels 19 graden en onder de twintig mag de kachel aan.

Dus...... tadaaaaaaaaa de eerste kacheldag.


Oh en in de warme straling is het heerlijk doezelen.

We zagen gisteravond ‘dokters van morgen’ over muziektherapie in ziekenhuizen. Keek er niet van op hoe die baby’tjes reageren op muziek. Als vrijwilliger bij Stichting de Regenboogboom heb ik vaak genoeg ervaren dat muziek helend werkt bij dat kleine spul. Trouwens bij wat oudere kinderen ook.

Nog wat mijmerend over het programma moest ik denken aan mijn ‘hapjes uit de nacht’. Meestal ben ik rond een uur of vier wel een tijdje wakker. Gelukkig hoef ik niet vroeg op om te werken dus stress heb ik er niet van, maar verveel me wel als het langer dan een uur duurt.
Ik herinnerde me dat ik toen ik jong was vaak met muziek aan, koptelefoon op, in slaap viel. Zou ik nu met muziek die wakkere uren kunnen verkorten?
Dus zocht ik overal en vond tenslotte ook mijn ouwe MP3 speler. 
Die gaat vanavond mee naar bed.

Met groeten Ton

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Juist mooi, geel in een roze pot!
Groetjes
Christine

Petra zei

Gaaf man skitterende kleur echt leuk, ik heb hier nog een paar grote plastic potten staan ook maar eens wat mee gaan doen denk. En lig ik hier ff in een deuk, de stam bij rode steen ik zit te kijken 🤔 en nog eens te kijken 🤔 ik dacht wat een puntige scheuten 😂 zie ik later pas dat het van die hoorns zijn 😂😂. En lekker hoor houtkachel 🔥 weer aan, hier ook al een paar keer aan geweest, niet omdat het zo koud was maar meer omdat het zo vochtig was in huis, en dat voelt kil. Groetjes Petra.

Ton zei

Hoi Christine, Ach wie weet zet ik er wel geel in. Er zijn veel tuiniers die het een vreselijke combinatie vinden dus als ik in een dwarse bui ben......Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Petra, Het valt wel op in ieder geval. Die hoorns in de Yucca vond ik van het voorjaar in de container. Uiteraard. Een houtkachel is beslist het hart van het huis. Heerlijk Met groeten Ton

Wieneke zei

Geinig, die roze steen :-) Ik heb dat programma ook gezien. Wat kan muziek veel doen, zeg. Ook voor die arme zwaar demente patiënten. Je zag echt het verschil. Mooi programma.

miekequilt zei

Wat een vrolijke plantenboter nu. Lekker iets fels in zetten en dan genieten van de vrolijkheid.
En de kachel is hier al regelmatig aan, want het is af en toe toch echt te fris.

miekequilt zei

plantenboter? plantenbak natuurlijk

Ton zei

Hoi Wieneke, ik was ook onder de indruk van de reacties van die demente dame. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Mieke, Leuk woord van de autocorrectie. Er komt nog meer gekleurds aan en oh wat zouden we zonder kachel zijn? Met groeten Ton