dinsdag 23 juli 2019

Bij de oosterburen

Van Swalmen naar Hillensberg Selfkant, 33 kilometer. Geen stappen want de telefoon staat op slot.


We aten gisteravond in Roermond. Pal aan de Roer. Dat bracht me meteen even terug naar mijn jeugd. Ik had een oom die priester was in Broich in Duitsland. Als kind zijn mijn ouders met mij, mijn jongste broer en zus een paar dagen bij hem wezen logeren. En tijdens een uitstapje speelden wij met water, klei en zand in de Roer. En blijer kan je als kind niet worden dan met zand en water.

We vielen gisteravond in coma in ons koele appartement in het souterrain en werden om half zes wakker. Vroeg op want er stond na drie rustdagen van 20 weer een etappe van 33 km op de rol. En......de uren voor negen uur zijn goud waard. Nog lekker koel buiten en rustig.


Het parcours was wisselend. Soms wat stedelijk, soms door lommerrijk groen, soms gewoon langs de weg en langs sluimerende dorpjes. Dit is de kerk van Sint Odiliënberg.


En wat is Limburg zonder asperges? Hele velden vol.


Die bomen langs de weg vind ik prachtig.



Wat verder zagen we dit bord. De perfecte plaats om de intentie van Lilianne uit te spreken.

Een prachtig gebied.



Helemaal waar.


Ahhh, wat leuk. Net geboren, nog wankel op de pootjes, zelfs nog geen oormerk te zien. Het kalfje probeerde te drinken maar moeder liep steeds weg en draaide van ons weg. Ze is waarschijnlijk op haar hoede omdat wij staan te kijken, zei ik.
Na het maken van de foto’s liepen we verder en terugkijkend zagen we dat het kalf dronk.

Ook dit vonden we een passend moment voor een intentie. Dat een man na een hersenbloeding opnieuw kan leren te slikken zodat hij weer gewoon kan eten en drinken.

Na een paar honderd meter stonden er een paar mensen buiten en Rick vroeg of een van hen de eigenaar van de koe was.
Ja, zei een jonge man. Hij vertelde dat de koe vannacht was uitgebroken en in het maisveld het kalf had gekregen. ‘Ik schat het zo tegen een uur of zes vanmorgen is geboren.’ Natuurlijk ging het ook over onze pelgrimtochten.
Hoe ga je het kalfje noemen, wilde ik weten en beantwoordde mijn eigen vraag met: Rome?
Nou, ik zal er over nadenken.






Maar toen was het wel op met leuk en mooi. Lange eentonige weg zonder schaduw regelrecht op Duitsland af.


Het werd steeds heter en heter. Over de gele velden komt beslist geen koel windje onze kant op.


En dan ineens: Duitsland. Het is dan nog acht kilometer tot onze privé herberg bij blog vriendin Inge en haar man.

Soms moet  je als blogger in herhaling vallen. Ook hier hartelijk welkom geheten, is de was gedaan en hebben we net een heerlijke maaltijd op, slapen we in een tuinhuisje met alles er op en eraan. Hebben zelfs een gevulde koelkast tot onze beschikking. En zal ik dit nu  afsluiten want er wordt koffie met vlaai geserveerd.

Hier zitten weer dankbare mannen.

Met groeten Ton

7 opmerkingen:

Conrad zei

Super leuk om te lezen Ton. Dank je

Unknown zei

Lieve Ton en Rick,
Weer een mooie maar hete dag in de voeten.
De kerk in Sint Odilienberg is een ware basiliek. Wij lopen er elk jaar wel een oefentocht langs en aan de voet van de basiliek kun je heerlijke cappuccino drinken in het dorpscafé.
Ik wens jullie een goede nacht, sweet dreams en tot horens.
Kijk nu al uit naar de dag van morgen om jullie nieuwe avontuur te lezen.
Welterusten😴😴😴
Lilianne

Petra zei

Hoi Ton en Rick ik hoop niet dat jullie je verwaarloosd voelen door mij.🤗 al een paar dagen niet gereageerd door de drukte hier thuis. Reageren kwam er gewoon ff niet van. Morgen word jongste 21 jaar 🥳🎉🥳 en hij wilde een themafeest, nou voor 21 jaar geen probleem, thema Hawaï 🌴🏝🌴 gaat met deze temperaturen helemaal goed komen. Maar bij een themafeest horen attributen die het thema versterken 🌺🌸🌺 en dat gaf dus de drukte, 2 kuub zand in voortuin voor strand effect, tiki bar (zelf gemaakt) met rieten dak en al fakkels, slingers enz, enz. (:...... En ja daar hoort ook een outfit bij, nou je voelt hem al aankomen vrees ik een rieten rokje om de feestvreugde te verhogen voor el madre. Gaat morgen nog weer warmer worden als vandaag, of ik er blij mee ben 🤔 echt niet maar we zullen het er mee moeten doen. Voor het lopen ook wel erg warm denk, prachtige foto’s heb je weer gemaakt, en wat hebben jullie mazzel met de mensen die je ontmoet. Super fijn suc6 morgen en vergeet niet genoeg water te drinken met die warmte 🥴 nemen wij hier wel een borrel 🍹🍸🍹op de 21 jarige. Groetjes Petra

sjannesblog.com zei

Wat een plek daar bij Inge hè! En op dat smalste stukje van Nederland, daar ben ik geboren. Goede trip verder!!

schrijfselsvanmij zei

Heren, het was hartstikke leuk om jullie als pelgrimsgasten te mogen huisvesten. Haha, klinkt officieel hè. Jullie moeten alleen nog omkeren voor de stempel ...... De route van vandaag zal vast heel wat mooier zijn dan de laatste stukken van gisteren. Drink voldoende, hou jullie hoofden koel en succes in Aachen!

ps Hilligersberg ligt bij R’dam.Ons dorpje heet Hillensberg ��

schrijfselsvanmij zei

https://schrijfselsvanmij.com/2019/07/24/pronto/ :-)

miekequilt zei

Wat een ontvangst overal. Heel fijn en goed geregeld, ook al gebeurt er veel spontaan. Sterkte met die hitte.