maandag 29 april 2019

Action

Dat is alweer een tijdje geleden.
Ondergaande zonnen zijn het mooist met een wolk maar met het stabieler wordende weer zien we die steeds minder. Dat is wat in tegenspraak met de weersgesteldheid van de paasweek maar toen was de lucht zo zwaar bewolkt dat er helemáál geen ondergaande zon te zien was.



Gisteravond waren de condities ideaal.


Zeg uh Ton?
Ja.
Die citroenjam verveelt niet he?
Nee. Ook al is de smaak wel wat overheersend.
Uh, ga je nog bijmaken want ik maakte net de laatste pot open.


Vanmiddag was de koorrepetitie en daarna wordt er door een groot deel van het koor nog wat gedronken op het terras dat aan de repetitieruimte grenst.
En ook al kost het me altijd moeite om iets te vragen vroeg ik toch of er een zanger of zangeres met een overschot aan citroenen was. 
En die was er.
We konden meteen mee om te plukken. 
Ik ben blij dat er iemand is die er wat mee doet, zei de zangeres.
Ik gebruik er misschien maar een stuk of tien per jaar en we gaan eind mei ook nog voor een paar maanden weg, als je dan meer wilt, ga vooral je gang.
Nou graag natuurlijk.


Ik kan dus in aktie komen. 11 Kilo citroenen. Onbespoten.


En Rick nam het tweede gordijn mee van het koor. Kan er jij er dan een paar muziek noten op schilderen en misschien ook nog een vioolsleutel?



De laatste weken heb ik de potplanten verplant en die zette ik vanmorgen, na wat extra vertroetelen op een beschermde plek, op de terrassen.

De Iris in de voorste pot is een Japanse soort die ik kreeg uit de Hortus aan Zee. Hij doet het goed hier want er zitten al drie zij uitlopers aan. Voor bloei moet ik denk ik nog wel een jaar wachten maar dat heb ik er graag voor over want de bloemen zijn prachtig.


Met groeten Ton


4 opmerkingen:

Petra zei

Ola bofbips met je 11 kilo citroenen jij hoeft je voorlopig niet te vervelen. Niet dat ik de indruk had dat je je verveelde hoor, want als je niets heb dan ben jij volgens mij wel een type die dan wat verzint. 😉 lees zo vaak leuke uitstapjes en of bezigheden in je prachtige tuin. Maar nu kan je dus weer heerlijk aan de inmaak, ooit al eens lemoncurd gemaakt? Heerlijk met zelf gebakken scones en zure room of slagroom.
Nou succes met de inmaak, grote groet Petra

Ton zei

Hoi Petra, Maar ik ben ook op zondag geboren dus een bofbips. Toch kan ik me vervelen maar dan zit ik niet lekker in mijn velletje maar daaruit komt altijd weer iets nieuws naar boven om te gaan doen. ( vervelen is een onderschatte bezigheid) De citroenen zijn inmiddels geschild de rest is voor morgen. Lemon curd heb ik nog nooit gemaakt omdat het klinkt naar snoepen, koeken en cakes bakken en ga ik dus beslist maken. Met groeten Ton

Marc Dufraing zei

De ene plant is een iris en de twee andere? Het lijken precies wel een gedeelte wortels die boven de grond zitten en dan scheuten die eruit komen - klopt het wat ik dacht te zien???
Intussen weer effe in NL/B voor enkele weken en dan terug naar FR.

Ton zei

Hoi Marc, De linkerplant is een Xerosicyos en die rechter weet ik niet. Het zijn caudex vormende planten. Bij sommige soorten zitten de caudexen onder de grond maar vaker er boven waar dan de bladstengels uitkomen. Met groeten Ton