vrijdag 12 april 2019

Hoe is het mogelijk


How can I keep from singing.



Alles wordt grondig bekeken. Ja ik zag naast de schildluizen ook een paar blaadjes met bladluizen. Omdat het er zo weinig zijn druk ik ze met mijn vingers plat in plaats van ze met een biologisch bestrijdingsmiddel om zeep te helpen. Iets waar ik nooit eerder aan heb gedacht is dat je ook met  biologische middelen alle beestjes naar de plaagdierenhemel zendt. Zelfs als het geen plaagdieren zijn.

Al spiedend naar luizen zag ik iets waar mijn hart van blijdschap een slag van oversloeg. Nog nooit is het zo ver gekomen: ik zag een sinaasappel vruchtbeginsel. En dat na 5 jaar. 
Het begin is er, zei Rick.


He, wat zie ik nou, riep ik verbaasd tijdens de koffiepauze. Bloeien ze toch wit.



Twee jaar geleden pikte ik, ja dat doe ik soms, stekken van de Engelse buren. Wat witte en enkele paars bloeiende.
Zegt buurman vorig jaar: dat is wel bijzonder terwijl hij naar de betreffende planten liep.Vorig jaar bloeide er een wit en een paars, nu alleen maar paars. Hoe kan dat?
Ik kon er natuurlijk niets over zeggen maar ik had hetzelfde gezien met mijn gestekte plantjes maar bedacht dat wellicht de witbloeiende stekjes waren doodgegaan. 
Hoe het mogelijk is geen idee maar er zijn toch wit bloeiende.


De paarse doen het ook goed.


Wat een armoedige plant. Ik wilde hem in februari uit de grond trekken maar nu zit ie vol bloemen. Maar hopen dat er zaden komen.


De roos doet het geweldig en ruikt lekker rozig.


Deze plant haalde ik vorig jaar uit de container. Zag er toen niet uit maar met wat liefde en nieuwe aarde herstelt zij zich.


De witte Wisteria vraagt om gele muren. En dat schilderen is de klus waar Rick deze periode voor wil gebruiken. Er zijn al een paar muren geel maar sinds we de tralies wit hebben geschilderd willen we alle muren in dezelfde kleur.


Je bent zeker wel in je nopjes he, zei Rick. Ik zie het aan je hele snuitje.
En ja het klopt. Ik vind het heerlijk. Gewoon de tuin kunnen inlopen en als ik iets wil doen doe ik wat, wil ik niks doen doe ik niks en staar ik uit over het blauw van de Middelandsezee. 

How can I keep from singing.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Marthy zei

Haha Ton, ik moet ook iets bekennen. Ik pikte dezelfde plantjes als jij bij een buurvrouw, er staan er genoeg hoor. Maar bij mij bloeien ze alleen paars, nooit in wit gezien.

Ton zei

Hoi Marthy, Maar doen alle plantenliefhebbers dat eigenlijk niet? Er zijn veel verschillende soorten van deze planten in heel veel kleuren. Met groeten Ton