donderdag 11 april 2019

Toeval? Ik denk van niet


We hadden een voorspoedige reis.
Ik maakte nog wat foto’s uit de trein om het frisse groen en de bollenvelden mee naar Spanje te nemen. Want tegen de tijd dat we terug komen is het groen tot volle wasdom gekomen en zijn de bollen gerooid.






Station Sloterdijk was opgefleurd met kisten tulpen. 


Vandaag schrijft Marthy van Heen en terug naar de Ardèche over toeval.
Bestaat toeval? Somigen zeggen van wel, anderen niet. Ik behoor tot de laatse groep.

Op Schiphol wil Rick nog even in de zon zitten op het Airport sundeck. Mij te winderig dus blijf ik binnen. Wel zie ik Rick verschillende keren van plek wisselen en uiteindelijk heeft ie zijn stekkie gevonden. Na een paar minuten komt er een echtpaar naast hem zitten en ze raken in gesprek.
Als het tijd is om te boarden komen ze gezamenlijk naar mij toe.
Je raad het nooit, zei Rick maar deze mensen wonen in Nijmegen. Meneer zingt in het koor van de Antonius van Padua kerk en heeft ons waarschijnlijk vorige week zondag gezien dat we daar waren. En we mogen bij ze overnachten als we door Nijmegen lopen.

Als we naar Rome lopen, vertrekken we op onze trouwdag 6 juli. Zodoende hebben we tien dagen om naar Nijmegen te komen voor de Vierdaagse en mogen dan als pelgrims slapen in het pelgrimsverblijf van de Antonius van Paduakerk. Maar dan lopen we gemiddeld 20 km per dag en dat is kruipend zelfs nog te doen. We hebben dus bedacht om in die tien dagen tot Venlo te lopen waardoor we dus een paar dagen voordat de Nijmeegse begint al door de stad te lopen en voor die dag hebben we nu dus een slaapplek.
Volgens mij is dit meer dan toeval.

Hoe kwam je nou in gesprek met ze,wilde ik later weten.
Nou, ik had na een paar minuten eindelijk een windstil plekje gevonden en toen kwamen die mensen aan en die gingen op een winderig bankje zitten. Ik riep toen dat als ze een winstil plaatsje wilden ze bij moesten komen zitten en dan heb je natuurlijk meteen een gesprek. En van het een komt het ander.

We kwamen precies volgens de planning op Malaga aan en werden weer opgehaald door een vriend.Volgens mij zijn we beiden op zondag geboren.



Vanmorgen natuurlijk vroeg op en de tuin in. Nou is vroeg niet zo heel vroeg in Spanje want het wordt pas echt licht rond een uur of half acht.
Maar dan heb je ook wel heel mooi licht. En blauwe Irissen zijn al prachtig met hun geaderde en kreukelige bloemblaadjes maar nu nog mooier met dat licht.



En waar in Nederland de grote bloei nog op gang moet komen stappen we er hier middenin. De Bottlebrush doet zijn uiterste best.


De Geranium stekken die ik mocht afknippen bij ons lekkerste taart restaurant doen het geweldig.


De bloemen van een Aloë soort tegen een blauwe lucht.


En mijn pièce de resistance: de eerste bloemen van de orchidee.

Ik liep de hele dag door de tuin, trok wat vuiltjes uit, knipte takjes af, wreef een paar schildluizen uit de Sinaasappelboom gaf extra water aan jonge planten en zat op alle mogelijke plekjes om te genieten van al het moois. 


Met groeten Ton




12 opmerkingen:

Jan Wilde een Tuin zei

Zeker genieten van al dat moois.

Gr Jan(Wilde een Tuin)

Emie zei

Heerlijk die kleurrijke tuinfoto's. Onlangs maakte ik ook een heel sterk staaltje van toeval mee. Ik ga er nog wel een blogje over schrijven binnenkort.

sjannesblog.com zei

Dát is nog eens genieten van al die bloemenpracht!!

Marc Dufraing zei

De tuin en de bloemen staan er mooi bij - zo in het voorjaar - geen probleem met acclimatiseren ???? Of gaat dit op automatische piloot?

Ton zei

Hoi Jan, Je begrijpt dat ik in Den Helder mijn tuin nogal mis. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Emie, Ben benieuwd en ik las gisteren een pleidooi om het groen en vorm van planten meer te gaan waarderen omdat dat een veel groter deel van het jaar aanwezig is. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Jeanne, Ik geniet de oren van mijn hoofd. En er komt nog meer aan. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Marc, Over de tuin ben ik helemaal tevreden ook al kan de groei me niet snel genoeg gaan. Acclimatiseren. Goed om even bij stil te staan. De eerste dag lijken we wel last van jetlag te hebben ook al slaat dat nergens op. We zijn dan wat hangerig en nog niet helemaal geland. Ook duurt het een paar dagen om de vorige woonplek achter ons te laten. En de eerste dagen zoeken de handen op de automatische piloot naar waar de spullen staan in het andere huis. Zoals de koffie die hier in een lade onder links staat en in De Helder in een kastje rechtsboven. Maar dat houdt de mens scherp. Met groeten Ton

Marthy zei

Jullie troffen wel heel mooi toeval, Ton. Een slaapplek nog wel, dat is mooi meegenomen. Oh, wat staat er al veel in bloei bij jou, daar moet ik hier nog even op wachten. Gedeeltelijk mijn eigen schuld want ik knip alles wat bijna in bloei komt tot de grond toe af. Kan ik die plekken goed schoonmaken en oude plantenresten weghalen. Handje koemestkorrels erbij, wat vocht en het groeit als een tierelier.

Ton zei

Hoi Marthy, Ja we zijn bofferds. Duizend km zuidelijker maakt wel verschil maar ‘ Vroeg rijp, vroeg rot.’ Als bij jullie alles nog lekker groen is is het hier voornamelijk dor. Je doet het goed met je planten want een keer sterk terugknippen zorgt voor mooie volle planten. Met groeten Ton
Ps. Ik krijg maar geen reactie op je blog gezet. Niet met en niet zonder googleaccount.

Marthy zei

Dat laatste is jammer, Ton. Ik weet ook niet wat te doen. Laatst had blogvriendin Mieke ook dit probleem maar binnen een paar dagen was het opgelost en kon zij wel een reactie plaatsen.

Ton zei

Hoi Marthy, Dan is het: de aanhouder wint. Ik zal het dan maar gewoon proberen. Met groeten Ton