woensdag 24 april 2019

Gevallen


Nee, voor het weer hadden ze deze paasvakantie niet weg gehoeven. 

De Heiloose buurvrouw zit in bewolkt Tunesie. De buurmannen van de Holleweg houden vakantie in besneeuwd Castiliƫ en Leon en onze, Nederlandse, buren treffen het ook niet met hun paasvakantie hier.

Regenen doet het trouwens niet. Nou uh nauwelijks dan. 

Meer zon dat dit zagen we vandaag niet.



De houtkachel voorzag ons net als de laatste dagen van warmte samen met havermoutpap en chocolademelk. 

Tussendoor kriebelde de tuin maar ik begin zeker al op een Spanjaard te lijken want die schuwen de regen en blijven met de eerste spetters gewoon lekker binnen. Vandaag hield ik het niet langer en heb de Arroyo de las Galochas verlegd. Want stel dat het nog eens echt gaat regenen kan ik vanuit mijn luie stoel het vloeibare goud beter de tuin in zien lopen.


Zo lag het er vanmorgen bij.





De werkzaamheden werden vastgelegd. Het is nogal een gepriegel om het hergebruikte folie in een nieuw model te krijgen.



‘Proefwater’ om te kijken of de waterloop voldoende afloopt en de kuiltjes een beetje een natuurlijke uitstraling hebben.


Elleboog op de pijp, stenen er bij en klaar is Kees. Uh, dat niet want het opzichtige pijpje heeft camouflage nodig en er moeten nog wat stenen bijgehaald worden en voordat die naar mijn zin liggen is er wel wat water door de arroyo gegaan.


Nu ligt het er zo bij.

Wel met een maar....... deze foto is van een uur of vier en inmiddels is de grote steen tegen de Yuccastam al verplaatst.

Met groeten Ton

P.s. Het vruchtbeginsel van de sinaasappel is van de boom gevallen en ik ben er eindelijk achter, in de nestpot broeden mezen.  


2 opmerkingen:

Jan Wilde een Tuin zei

Leuk zo'n beekje en nu nog regen, hier in het Hoge Noorden hebben we ook regen nodig.
Wat voor Mezen broeden er bij jullie ?
Gr Jan(Wilde een Tuin)

Ton zei

Hoi Jan, Dank. Ja, regen is op meerdere plekken nodig. Zag het vanavond ook op het NPO nieuws de foto’s van stoffige akkers in Nederland. Oei. Op de mezenvraag kan ik alleen maar schaapachtig: mezen, antwoorden. Geen idee dus. Met groeten Ton