maandag 18 maart 2019

Winterkostmoeheid

Ik ben die winterkost nou wel zat, zei mijn collega vrijwilligster gisteravond.

Wij niet. Dat komt niet alleen omdat we in De Klompen ‘gewoon’ eten aten, soms zelfs sla ook al is dat niet mijn favoriete voedsel, maar ook omdat de winter door ons in twee werd geknipt. 
Met de kou, ja ik vind het koud hier, leek een flinke pan snert ons een goed idee. Maar in de supermarkt zag ik dat ook daar de winterkostmoeheid had toegeslagen.
Er lag nog een ietwat verschrûnste knolselderij en ‘Sorry meneer maar de erwtensoepgroenten zijn uit het assortiment.’ Gelukkig was er nog wel een rookworst en spliterwten waren er voldoende.

Gisteren maakte we een rondje dijk en zelfs ik wilde niet aan de zeekant lopen, waar de wind ons bijna uit de jassen trok. Vandaag sloegen we dan ook over en vermaken we ons lekker binnen. Nou uh, ik dan want Rick benutte de sunny spells om toch even op het balkon te gaan zitten.

Tijd om de legpuzzel, die we een paar maanden geleden kregen, te gaan maken.

Was wel meteen even bij mijn moeder. Die puzzelde de laatste demente jaren van haar leven tot ook dat niet meer ging. Als ik op visite kwam puzzelde ik met haar mee en probeerde dan ongemerkt de door haar verkeerd geplaatste stukjes weg te halen. Meestal merkte ze dat.



Anyway. Het is verslavend en de afbeelding van Jan van Haasteren is best een lastige. Overal zitten losse handjes, oogjes, strikjes, pleisters en de kleuren zijn geraffineerd gebruikt zodat ze weinig houvast geven. 
Morgen verder dus.

Met groetenTon




10 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Wat een joekel van een puzzel! Succes ermee, geduldwerkje!

Ton zei

Hoi Jeanne, Dank je. Ik ga er vooor dat ie morgen klaar is. Met groeten Ton

Petra zei

Ohh SUPER leuk, ik heb er vanaf de kerstvakantie af ook al 2 gemaakt een van een VW bus, en een van een boeket bloemen in vaas. Echt verslavend en moeilijk dat waren ze ook, maar ooo zo leuk om te doen. Er ligt er nu nog een in doos van 2000 stukjes, daar wil ik eerdaags ook aan gaan beginnen. Is ook weer een moeilijke een cottage met veel lucht, en fluitenkruid dus gaat weer laat naar bed worden. Bij de eerste puzzel waar ik aan begon heb ik gewoon last van me nek gehad zat er veullss te lang en laat aan. Kan als ik er aan begin gewoon niet stoppen. Maar ja ik ken verslavingen die veel erger zijn 😊 groetjes Petra.

Ton zei

Hoi Petra, Ik wist niet dat het zo verslavend was. Rick begon gistermiddag zelfs een beetje te mopperen dat ik eigenlijk onaanspreekbaar ingespannen beaig was. Het leed is geleden: hij is klaar. Ik schat er een uur of 15 aan gewerkt te hebben en dat is een aanslag op het lijf. Ten eerste is de tafel veel te hoog om prettig op het werkt te kijken dus kreeg ik een zere nek. Later zat ik op een bar kruk wat welliswaar een stuk prettiger zat maar toen leunde ik weer heel sterk op mijn linker arm waardoor ik een gevoelige schouder heb. Gelukkig heb ik maar één puzzel. En ja dit is een vrij onschuldige verslaving en het is heerlijk om jezelf soms even ergens in te kunnen verliezen. Met groeten Ton

Emie zei

Als jij iets doet, gooi je er ook wel je hele ziel en zaligheid in! Morgen de natuur in?

Ton zei

Hoi Emie, Die ziel en zaligheid gaan er alleen volledig in als ik het ook echt leuk vind. Morgen wel uithuizig maar niet zozeer in de natuur. We gaan op Grand Tour langs vier vrienden en kennissen in drie verschillende steden/dorpen. Met groeten Ton

jan zei

Hoi Ton Sylvia is ook aan de puzzel 1500 stukjes trouwens het weerbericht zei (en jij) dat er vandaag veel regen zou komen nou ik kan je vertellen dat het minder als 2 mm was al mijn hoop op een fatsoenlijke bui is weer op niets uitgelopen.

Ton zei

Hoi Jan, Ja,ze moet toch wat met het slechte weer........ Een paar dage; voor we naar Nederland gingen gaven 14 daagse voorspellingen een berg regen vanaf 19 maart. Maar in Nederland zagen we al dat de voorspellingen drastisch naar beneden waren bijgesteld. En nee, van 2 mm wordt de tuin niet nat. Hier heeft het balkon meer dan voldoende regen gehad. Met groeten, ook aan Syl. Nog drie weken.......

botervliegje zei

ik heb zin in asperges maar een bakje erwtensoep gaat er ook wel in. Heerlijk dat zonnetje dat vandaag lekker scheen.

Ton zei

Hoi Botervliegje, jaaaa, asperges lust ik ook heel graag. In spanje staan ze in de tuin en zo rond de Paas worden er veel wilde aperges gegeten. Daar ga ik dit jaar ook naar op zoek. Met groeten Ton