maandag 11 maart 2019

Singing is a miracle

En niet alleen zingen.
Er zijn er genoeg.

Zoals deze tulp. Al een jaar of tien staat hij aan de voet van de yucca en bloeide alleen het eerste jaar en tot mijn grote vreugde vorig jaar en gelukkig nu ook.
Door de mulchlaag?


En dan ook nog in de kleurcombinatie die door veel tuinsnobs wordt verafschuwd. Ik zou zeggen: niks mis mee en....... het kan jouw smaak niet zijn. 

Gisteravond zag ik dat een van de pulletjes op de rand van het nest zat. Vanmorgen was een pulletje weg en de ander zat op de rand. De ouders kwamen hem nog wel steeds voeren.
Eigenlijk nog nooit gezien dat een jonge vogel nog zo lang in de nestboom bleef rondhangen. Nou uh misschien vorig jaar op de site van de vogelbescherming: Beleef de lente, want daar zag ik dat het leven van broedende vogelouders ook niet van problemen verschoond is. Misschien zitten ze hier wel met een heel bang kuikentje.



Hij kijkt wel heel parmantig.


Regelmatig werd er aan zijn donsjes geplukt.



En werd er gepiept: honger.



Met veel onervaren gefladder werd er regelmatig van tak gewisseld. Zo rond 11 uur was de boom toch leeg.


De keren dat Rick het koorrepetitie in Competa leidde deed hij zangoefeningen van Voice lessons to the world en daar horen ook mentale oefeningen bij. De a-viertjes die hij daarvoor gebruikte, konden wat mij betreft wat overtuigender.
Dus maakte ik een spandoek.

Nu heb ik nog nooit meegelopen in een demonstratie en derhalve ook nooit een spandoek gemaakt. Het werd dus veel passen en meten en proefdrukken maken om tot een redelijk strak, dat wil Rick graag, resultaat te komen.
En ja het is wat mij betreft gelukt.



Oei, wat is dat bij de F van feel? 
Al schilderend sprak ik steeds in gedachte het woord uit. En dan is het net als bij zingen: je zingt de klinkers en blijft niet hangen op de medeklinkers. Dus al FEEL schilderend was ik al in gedachten bij de IE terwijl ik nog bezig was met de F. Dat werd dus ook een E. Later verdoezelde ik het onderste pootje met witte verf.
En dit is echt een miracle: ik vind het helemaal goed en hang het doek vanmiddag met plezier op.

Met groeten Ton


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je kunt aan dat kuiken goed zien dat vogels van de dino's afstammen.

Groetjes
Christine

Ton zei

Hoi Christine, Klopt. Ik weet nog dat ik dat voor het eerst duidelijk zag toen kippen had. Ze gingen achter een muis aan die in de ren liep en ze verslonden het beestje gelijk Velociraptors. Ik was toen gewoon een beetje beduusd. Met groeten Ton