woensdag 19 juli 2017

Misselijk makend

Oei, wat zag ik er vanmorgen om half vier nog verfrommeld uit. Dikke ogen, slaapstrepen in de wangen en haar dat alle kanten uitstak.
Maar dat heeft niets met het tijdstip te maken hoor, zei Rick, dat komt omdat je met het dekbed over je hoofd  lag te slapen.
Dat deed ik om het Nijmeegsefeestgedruis te dempen. 

Wat was het warm vandaag. Eigenlijk meer klam. Goed gelopen ook al is er een blaar bijgekomen maar niets kan de feestvreugde bederven.

Want wat is het eigenlijk een bijzonder fenomeen. We weten inmiddels van de O-settai in Japan, van de hulp die we onbaatzuchtig kregen aangeboden op de weg naar Santiago of van het universum dat je geeft wat je nodig hebt. 
Maar duidelijker dan tijdens de Vierdaags zal je het niet krijgen. 
Voedsel wordt in een mate verstrekt dat er 12 bijbelse korven met brokken achterblijven op het veld.
Eten voor de dag hoef je niet mee te nemen. Werkelijk alles wordt je gratis aangeboden. Van water tot koffie, thee en limonade. Van plakjes komkommer tot stukjes warme pannenkoek om over de eindeloze hoeveelheden drop, snoep, zoute koekjes maar niet eens te spreken.

Misselijk kan je worden als je jezelf niet een beetje in acht neemt.

Waar je beslist niet misselijk van wordt zijn de heerlijke goed verzorgde en biologische maaltijden op de Josefien.

Zo aten we o.a. koude Opperdoezersoep met Pancetta. Werkelijk heerlijk.Het voorspelde onweer laat nog op zich wachten waardoor ik het nog steeds Spaans benauwd heb. Dat kan ook komen van de gloeiende voeten. 
Zo direct nog maar ff in een koud voetenbakje gaan zitten.

Met groeten Ton

P.s. Jan is vanmorgen niet gestart. Ben bang dat ie de rest van zijn leven word geplaagd door zijn zus.

Geen opmerkingen: