woensdag 12 juli 2017

Likken

Alles lijkt wel tot stilstand te komen.

Het is heet maar niet téheet en zeker in de schaduw van een boom of op het strand is het goed te doen.


Er heerst dan ook vakantie. Op de velden gebeurt niet zo veel en zelfs de campohonden zijn verbazingwekkend stil maar dat vacuum wordt met verve opgevuld door de Cicaden.


In de tuin beperk ik me tot het geven van water. Veel water en zelfs dan zie ik soms nog een slappe tomatenplant of een dorstig boompje.

O, ja, en hoe vervelend ook, ik ben druk bezig met rattengif want het er blijken er best wel veel rond te huppelen. Ook bij de buren.
Dus bond ik o.a. blokjes gif aan een spijker in het hokje van het waterdepot. Drie ochtenden achter elkaar was al het gif verdwenen. Gisteravond wilde ik opnieuw gif in het hokje doen maar zover kwam het niet. Bij het openen van het hokje werd ik aangevallen door een zwerm wespen die me binnen een een seconde zeven keer staken. Dat was niet fijn en vandaag is mijn hand opgezwollen en jeuken mijn hand en onderarm. Ach, denk ik, je kunt ook niet ongestraft doden.

We moesten gisterochtend nog wel onze laatste Nijmeegse training doen. Het werd een rondje Acebuchal vanuit huis. Twintig kilometer en we stonden om acht uur 's morgens op de weg om zoveel mogelijk te profiteren van de koelte. Natuurlijk hadden we om zes uur kunnen starten maar het restaurant met de lekkerste taart gaat pas om 10 uur open.
Eenmaal weer thuis meteen oververhit in het zwembad gedoken. 
Ondanks dat we onderweg ieder twee liter water hadden gedronken was ik toch anderhalve kilo gewicht kwijt en was ik de rest van de dag bezig om 'aan te vullen'. 
In ieder geval zullen we van een eventuele hittegolf tijdens de Nijmeegse niet zoveel last hebben denk ik.


Nadat ik de eerste paprika's aan de plant zag, schrok ik een beetje. Oei, zou ik in mijn slechtste Spaans per ongeluk een peper hebben gekocht?
Ik houd helemaal niet van 'heet' eten.
Vanmiddag geoogst en heel voorzichtig een plakje afgesneden en daar even aan gelikt. Gelukkig: gewoon lekker paprika.

Op onze trouwdag was het vorige week bewolkt weer en werd de gemaakte foto ietwat somber maar de dag erna zaten we lekker buiten in de zon op het wittewijnterras met een glas Bubbels om het nogmaals te vieren.


En morgen? Morgen gaan we op vakantie naar Hollanda.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: