woensdag 11 januari 2017

Zonder vingertoppen

Je weet dat het eigenlijk niet kan en toch doe je het.

Het handdoekenrekje hebben we gisteren de douche uit gegooid. Ruimte willen we maar vanmorgen riep Rick: Kan je ff mijn handdoeken aangeven?
Tja we missen nu een plekje waar we handdoeken kunnen opleggen zonder dat ze nat worden.

Nu hebben we al een paar keer van die plak haakjes geprobeerd maar die vallen er steeds af en zuinig als ik ben liggen die nog steeds in de kast.
Ik probeer ze wel met van die seconde lijm op te plakken, stelde ik in mijn zuinigheid voor.
Pompiedompiedom. Ik ontdeed ze keurig van oude lijmresten en pakte een lekker nieuw tubbetje met van die snelle lijm.
En natuurlijk zeurde er iets in mijn achterhoofd: doe handschoenen aan. Maar die stem kan ik heel goed negeren dus opende ik de tube, pakte een haakje en deed er wat druppels lijm op. Ik draaide het dopje op de tube en wilde het neerlegen. Nee dus want het zat vast aan mijn wijsvinger.
Ik riep Rick om hulp en samen trokken we de tube los om er achter te komen dat de tube nu aan duim en wijvinger van mijn linkerhand vast zat. En echt vast.

Nu was het velletje van de rechter wijsvinger al wat gekwetst met lostrekken dus ontdeed ik me van de tube door met een scheermes heel voorzichtig een uiterst dun randje vingertop af te snijden. Dat ging wonderbaarlijk goed: maar drie sneetjes. 
Ik kan nu zonder probleem zonder handschoenen een inbraak plegen want een vingerafdruk heb ik nu, eventjes, toch niet.

De rest van de dag bleef het wat gevoelig.
Nu we alle spullen zo ongeveer hebben uitgepakt en geïnstalleerd kon ik eens lekker zoeken naar foto's van hoe het er rond Los Zuecos in de afgelopen tien jaar uitzag.


Juli 2007. Vlak na de inbraak. Je zou zeggen: als je zo'n kaal huis ziet is er niets te halen. Nou er was ook bijna niets te halen: de tv, een stereo torentje van € 99 en het koffiezetapparaat.
Het oprijpad bestaat nog uit grind.


Mei 2009. We zijn hier net terug van de tweede keer naar Santiago wandelen. Het blauw gele tegeltje getuigt daarvan. Een mooi betonnen pad hebben we hier.


Augustus 2010


Januari 2017 met pergola boven de oprit, een nieuwe toeganspoort en een weg voor het huis.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: