woensdag 4 januari 2017

Nestpotten

Vanmorgen eerst nog een paar dozen uitgepakt en opgeruimd.
Het wordt vol in het boetje en dat terwijl ik altijd zeg dat we niet zoveel troep hebben. Casa Los Zuecos heeft weing plekjes waar snuisterijen neergezet kunnen worden dus waar laten we onze 'schatten'? Voorlopig in de kast op zolder.

Wat zijn tayrips toch handige dingen.
Drie stokken aan elkaar en dan kan ik de spinnewebben uit de vijf meter hoge nok weghalen.
We willen de grote muur gaan gebruiken als museumwand en er meer schilderijen en andere dingen aan ophangen.
Alleen nog ff een ladder scoren.


Nadat de klussen waren gedaan mocht ik weer wat voor 'mezelluf' doen.

Tijdens de wandeling naar Acebuchal raapte ik wat zaaddozen op van Algarobbo bomen. De peulen worden gebruikt als veevoer en surogaat cacao. Mij gaat het om de zaden want ik vind het prachtige bomen en zou er graag meer op ons terrein willen hebben. De zaden zitten in harde peulen en die hangen nu in een plasticzak met wat vocht zodat ze zacht worden en de zaden gaan ontkiemen. Kijken of dat werkt tenminste anders moet ik opnieuw naar Acebuchal.. Maar met de lekker taart die ze daar hebben is dat geen straf.


En wat een feest met de hakselaar. De hele berg takken die ik in het voorjaar had afgeknipt is fijn gemaakt en ligt tussen de planten. 
En nee.... het ziet er niet heel mooi uit en ik zou graag nog tien kubieke meter meer snippers willen hebben. Kijken of ik het snoeisel uit de tuin van de buren kan krijgen.
Ik weet eigenlijk niet wanneer de vogels hier broeden maar het leek me wel tijd om nestkastjes 


en nestpotten op te hangen.

Dit is een wat wonderlijk exemplaar. Het vlieggat zit schuin boven in de pot en ik ben vergeten wat voor soort vogel er in hoort te broeden. Omdat de bomen eigenlijk nog te klein zijn om de potten stevig aan op te hangen heb ik er ter versteviging een draad omheen geknoopt.


Met elke vogel die hier gaat broeden ben ik blij maar zwaluwennesten tegen ons huis zou ik wel heel leuk vinden.


En de eerste stenenslinger van Texel hangt in de boom.

Morgen breng ik Rick naar het vliegveld van Malaga want die gaat een paar dagen terug naar Nederland.

Met groeten Ton


2 opmerkingen:

Jan Duifhuizen zei

Ha Ton, ik denk dat in jullie geval -gladde vloer- een trap (4 poten) veiliger (stabieler)is, dan een ladder (2 poten), succes en groet, Jan

Ton zei

Hoi Jan, Dank voor de tip. Met een ladder die vorig jaar leende moest ik het dressoir er voor zetten om wegglijden te voorkomen.met groet Ton