vrijdag 6 januari 2017

Gloomy

6 Januari kan ik wel onthouden als de dag dat we zoveel en 'een half jaar' samen zijn. Dit in tegenstelling met de hele jaren op 6 juli: daar moet ik altijd bij nadenken. Zal wel te maken hebben dat het drie koningen is en ik me heel vaak als een konig zo rijk voel samen met Rick.

Anyway. Drie dagen alleen op de berg is net te doen. Drie dagen waar ik alles kan doen wat ik wil zonder rekening te houden met mijn 'otra media naranja'. Alsof ik dat anders wel altijd doe. 
Maar: de Monikken van Chevetogne schallen door huis en tuin, de kastdeuren zijn lang niet allemaal gesloten, het bed is niet opgemaakt en ik drink koffie uit steeds dezelfde beker. Maar zo tegen het einde van de middag is het alweer genoeg. Mijn rommeligheid voelt eigenlijk helemaal niet echt prettig. Ik word er onrustig van. Dus eerst een rondje opruimen en swiffelen. 

Gisteren begonnen met het open snoeien van de Metrosidero-haag. Kijken of ik er wat Japanse tuinkunst in kan brengen.


Er is in ieder geval weer zicht op het dal, echt mooi is het nog niet, dat vergt wel een jaar of twee groeien en snoeien.


Ook de Transparante (Myoporum) aan de ander kant van de tuin, heb ik eens flink onder handen genomen met als gevolg een heerlijke berg om te versnipperen.
Ik kan niet anders zeggen dat het een echt mannen ding lijkt: snoeien en versnipperen. Ik ben er aan veslingerd. 


Gisteren was het heerlijk warm weer en dronk ik om zes uur een glaasje rode wijn op het terras terwijl de zon prachtig onderging. 


Vanmorgen wilde ik naar tuincentrum Florena voor een paar rozen struiken. 
Tja, het is hier een feestdag en alles is derhalve gesloten dus stond ik voor een dicht hek. Maar ik was mazzel. De eigenaresse kwam net aanlopen en deed de poort voor me open. Ze had alle tijd en we hadden een leuk gesprek met als gevolg dat ik met een mooie gele geurende klimroos naar huis ging.

Vandaag was het niet helemaal mijn weer. Harde wind en daar ben ik niet gek op maar de zin om te  versnipperen had net iets meer kracht dus is de hele takkenberg weggehakseld.

Voordat ik de snippers tussen de planten kan strooien moet eerst het onkruid uitgetrokken worden en met dit soort klusjes vliegt de tijd. Zo rond vier uur was ik klaar en dat kwam goed uit want het werd bewolkt en daarmee koud.

En de zon? De zon ging onder achter grijze wolken.


Dat gloomy grijs past mooi bij The deathly hallows die ik vanavond uiteraard ga kijken.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: