zondag 1 januari 2017

Alle tijd

Nee, een nieuwjaarsduik is het niet geworden vandaag.

Soms hebben andere zaken meer aantrekkingskracht. Gebak bijvoorbeeld.

Zodoende liepen we om half elf naar Acebuchal waar de taart heerlijk is en de koffie sterk.


Het blijft een mooie wandeling, zeker als het eerste zonlicht net op de boomtoppen valt.Tijdens de wandeling zagen we honderden dode bijen op de weg liggen. Zou het een natuurlijk verschijnsel zijn dat ze sterven in de winter of is er gif gebruikt? Dat laatste zou niet moeten mogen omdat het gebied een natuureservaat is.


Terug in de Klompen wachtte er wat klusjes in de tuin die ik eigenlijk al een paar maanden geleden had willen doen.
De Agave attenuata werd zo groot dat ie het halve pad overgroeide. Ook kwamen er een stuk of tien zijscheuten aan die nu groot genoeg waren om als zelfstandige plant door het leven te gaan.En gelukkig is er altijd ruimte in de tuin.Een andere klus is het met wortel en tak uitroeien van het Pampasgras. Ten eerste worden die te massief en ten tweede zijn ze een invasieve soort in Spanje. Maar deze klus is niet geklaard. Wat een ramp. De grassprieten zijn zeer scherp en bijzonder taai. Ik kreeg maar een klein stukje van de plant af. Morgen maar verder.

Wel heerlijk om te weten dat er tijd genoeg is om alle klussen te doen. Geen noodzaak om snel te handelen omdat er gasten komen of dat we morgen naar huis moeten. 
Zo lekt er een aansluiting van het watersysteem in het pomphuisje. Die heb ik daarom afgesloten. Dat kan wel een paar dagen wachten omdat de grond toch nog niet droog is na de regen van de laatste tijd.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: