donderdag 19 januari 2017

Je wilt er niet dood in gevonden worden

Hoe huiselijk kan het worden?

Bij de LIDL zag ik deze instappers staan. Echte Zuecos.


In Japan werden we soms lichtelijk paranoia van al die verschillende slippers. Slippers voor buiten, slippers voor in huis, slippers speciaal voor het toilet en slippers voor ik weet niet wat allemaal.
Toch heeft het ook wel wat: je houdt je huis wel een stuk schoner als je binnen en buitenschoeisel strikt gescheiden houdt.
In Spanje stoft het nogal en wij lopen steeds met schoenen van buiten naar binnen en zeker met een glimmend zwarte tegelvloer is dat goed te zien.

Dus zie hier de oplossing: makkelijk aan en uit te schoppen slippers voor buiten. Binnen lopen we alleen nog op sokken of sloffen.

Wel is er een heel harde afspraak: ze mogen het erf nooit verlaten want je wilt er niet dood in gevonden worden. En, o horror, Rick loopt al regelmatig in joggingbroek over straat.

Vanmorgen zijn we naar een repetitie van het Coral International Axarquía geweest en hebben ons na afloop aangemeld als lid. Leek ons wel wat.

Wel even wennen. Ondanks dat er veel buitenlanders lid zijn, zijn er ook een aantal Spanjaarden.
Gisteren hadden we al contact gemaakt via mail. Of we dan eventueel vandaag zo rond elf uur aanwezig konden zijn? Natuurlijk konden we dat maar waren er toch al kwart voor elf want je wilt op tijd zijn.
Zo rond elven druppelden de zangers en zangeressen binnen. We werden door de laatsten hartelijk gezoend en om kwart over elf begonnen we.
Het gaat nogal gemoedelijk, zeg maar. Voor ons de uitdaging om het streberige los te laten en gewoon te genieten van het zingen.

En hoe wonderlijk werkt de menselijke geest. 
Met deze stap lijkt de vakantie voorbij: we wonen hier.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: