woensdag 28 augustus 2013

Vader, vergeef het hun

Laat ik het nu gewoon bij dat ene onderdeel houden, dacht ik bij het blogje van eergisteren. Mensen zullen begrijpen dat dicriminatie mij wellicht dieper raakt omdat homo's, waar ik er ook één van ben, nog steeds worden gediscrimineerd. Poetin, Mugabe, religies........ ach, voorbeelden genoeg.

Gisteravond als vrijwilliger voor de VPTZ naar een oudere heer die op sterven ligt. Het is altijd bijzonder om bij deze situaties aanwezig te zijn. Als ik de woning binnenstap staan er vijf mensen rond het bed er wordt gebeden en gezongen.

Ik word welkom geheten, krijg koffie en er ontstaan verschillende gesprekken.
Bent u gelovig?
Ik blijf dit een lastige vraag vinden maar antwoord dat ik katholiek ben opgevoed maar officieel ben uitgeschreven uit de kerk.
Bent u het geloof in de Here Jesus kwijtgeraakt?
Het is meer dat ik me niet meer kan vinden in de regels. Als homoseksueel schijn ik god een 'gruwel te zijn'.
Maar God houdt ook van u en heeft geen probleem met homoseksualiteit maar seksualiteit is gemaakt voor man en vrouw. Het heeft te maken met praktiseren.

Nu heb ik het opvliegende karakter van mij vader en daar heb ik op dit soort momenten geen profijt van. Er begon al stoom uit mijn oren te komen en de gedachte bekroop mij om nogal grove wijze  te zeggen dat ik 'het' toch echt met een man doe. Maar ineens zie ik mijn Curacaose collega voor me die zich niet laat raken door dit soort dingen. 'Ach, ze weten niet beter'.

Mijn boosheid is eigenlijk meteen weg.

Met groeten Ton



2 opmerkingen:

Emie zei

Jeetje Ton, je wordt wel twee maal snel achter elkaar met discriminatie en bekrompenheid geconfronteerd. Wat reageerde je wijs. Petje af.

Marga zei

Wat heb je toch nog veel idioten. Compliment voor je reactie.