zaterdag 3 augustus 2013

De wind


De onrust om je hoofd en buiten een krant lezen is onmogelijk.
Hoorndol word ik ervan. En niet alleen ik. Het eerste wat mijn zus zei toen we haar aan het eind van de middag spraken voor een diner afspraak was dan ook: gek word ik van die wind.
Zeker kinderen van dezelfde vader.

Toch heeft het ook wel weer voordelen: van schilderen komt niet veel.

Vanmorgen was het heerlijk weer, lekker warm en een zachte bries. Om 8.30 stond ik al op de steiger om een deur en openslaande ramen te schilderen. Wel met een zonnebril op want het zonnetje deed zijn best.
Maar tegen een uur of tien stond er zo'n storm dat mijn glossy schilderwerk veranderde in mat glans. Nou ja, het is toch op de eerste verdieping dus is het 'aan het zicht onttrokken.' Toch geeft dat weinig bevrediging.


Waar we nog steeds heel tevreden mee zijn is de zolder. We slapen daar alleen in het weekend zodat het 'nieuw' blijft. We genieten dan van de sterren en het groen van de boomkruinen waar we, voor ons gevoel, tussen liggen
Is het niet te heet daar? vroeg de buurman die de elektriciteit heeft aangelegd.
Nee hoor, het is juist koeler dan in onze slaapkamer.
Ten eerste kunnen aan alle kanten ramen open zodat het lekker door kan waaien en doordat het een verdieping  hoger is staat er ook nog eens extra wind. En dat is met deze warme dagen mooi meegenomen.

Met groeten Ton



Geen opmerkingen: