zondag 4 augustus 2013

Piep, piep

We wonen in een van de groenste gemeentes van Nederland. Daarbij staat ons huis ook nog eens tussen een park en een begraafplaats in. Het barst dan ook van de vogels. Buizerds, groene spechten, kleine bonte spechten, boomklevers (lijst net van de buren gekregen) en veel 'gewoon' spul. Omdat er behoorlijk oude bomen staan, zijn er ook uilen maar die hoor ik alleen in de winter.

Onze overburen zijn echte vogelaars( niet van de wijken) en kennen en herkennen veel vogels. Nu kan ik het verschil horen tussen een kraai en een koekoek en tussen mees en merel maar dat is het dan wel zo'n beetje.

Afgelopen weken hoor ik maar steeds een geluid wat ik niet goed thuis kan brengen. Het lijkt wel op dat gepiep als een vrachtwagen achteruit rijdt. Maar dat is het niet. Toen ik er beter op ging letten hoorde ik het steeds samen met het gekras van kraaien. Zou het kunnen dat een kraai dat geluid nadoet? Het is bekend dat sommige vogels het geluid van mobieltjes nadoen.

Vanmiddag even aan de buren gevraagd. "Ja, dat doen Vlaamsegaaien. Die doen kinderen na, kippen, mobieltjes en het 'bliep, bliep' van een autoslot. Wij hebben die Vlaamsegaai al 'de vrachtwagen' gedoopt."

Met groeten Ton


1 opmerking:

Aart zei

Ja, leuk zo´n vrachtgaai. En een leuk verhaal eromheen. Groetjesn uit een warm Barbarroja