maandag 4 februari 2013

Nooit een acht.

En dat is iets waarop ik wacht aldoor aldoor
Waarom geeft niemand mij een acht ergens voor 
Het doet er echt niet toe voor wat 
Desnoods voor 't krabben aan mijn gat 
Of voor het aaien van de kat

Dit is een tekst van Annie MG Schmidt en Annie is haar tijd ver vooruit.

Deze tekst kwam bovendrijven nu ik het boek heb gelezen van Bas Haring: Voor een echt succesvol leven. In het boek laat hij je nadenken over succes. Wat is succes eigenlijk? "Het kan haast niet anders dan dat u succes wilt bereiken in uw werk en in uw leven.Maar waarom wilt u dat? Het pad naar succes is zwaar en wat heeft u eigenlijk aan succes? Zitten wijzelf aan het stuur in het nastreven van onze dromen of zijn wij het slachtoffer van 'iets in ons hoofd'? Dit boek betoogt het laatste. Bovendien probeert het een lans te breken voor hen die onsuccesvol zijn. Voor hen die een leven leiden dat nergens tot leidt, die niets nalaten: geen kinderen, geen gedachten, geen boeken, niets. De mensen die louter genieten of misschien helemaal niks doen. Misschien moet u het ook eens proberen."

Sinds ik niet meer werk is dit een terugkerend thema. Waar ben ik succesvol in? Wat laat ik na. Waar haal ik mijn zin uit? Wat beteken ik voor de maatschappij? (de laatste ingegeven door mijn vader)
Als Rick en ik dit bediscussiëren roep ik altijd dat ik niet echt succesvol ben. Ik heb geen geen kinderen, geen succesvol bedrijf, geen goedbetaalde baan of iets groots tot stand gebracht. Nee klopt, krijg ik dan te horen, maar als jij doodgaat zullen veel mensen je missen omdat je aardig bent, meelevend en behulpzaam. zelfs Egbert gaat altijd eerst naar jou. Ik heb dan wel een goede baan maar zal minder gemist worden dan jij. Dat is waar jij succesvol in bent.
 
Maar wat heb ik daar aan in een wereld waar het altijd gaat over succes?
Tja? Dat is iets waar ik zelf over na moet denken. Grappig is dat Rick twee weken geleden het boekje van Bas Haring kreeg. We hebben het beiden verslonden en ik kan niet anders zeggen dat het mijn blik op succes heeft beïnvloedt. Was het toevallig dat ik gisteren een reactie kreeg op mijn blog op het 'mislukken van mijn dieet' ?
Ach wat is mislukt Ton? Een dag geen plezier gehad is meer mislukt dan een heerlijke Babi Pangang.
En vandaag? Een zeer succesvolle dag.
De eerste was van het jaar buiten aan de lijn gedroogd. 

De deodorant die ik gebruik gaat uit het assortiment. "Maar ik heb nog 6 flesjes voor u. Die zijn afgeprijsd, 3 voor de prijs van één".



De zon scheen en de eerste krokus in bloei gezien.


En de eerste offerte voor de dakramen is binnen maar daar heb ik geen foto van.


Met groeten Ton
 



Geen opmerkingen: