zaterdag 9 februari 2013

Gezagsondermijnend

Egbeeeeeeeert, hierrrrrr. En hup daar sprong ie in de auto.

'Zo meneer dat is bijzonder, een Beagle die luistert. Mijn dochter heeft ook een Beagle maar die........etcetera'.
We hadden en leuk gesprek en ik liet Egbert nog een paar van mijn commando's uitvoeren en dat maakte diepe indruk.
'U heeft een goed opgevoede hond'.

Vervolgens ging ik naar mijn moeder.
Daar werd opdat moment net een van de medebewoonsters thuisgebracht door haar dochter met twee achterkleinkinderen." Blijven jullie bij oma dan zet ik de auto even weg".
Maar de kinderen (5en 6 jaar) hadden duidelijk meer zin in Egbert.
"We willen niet bij oma blijven hoor want die weet niet eens wie wij zijn".
Ze gingen op de grond zitten om met Egbert te spelen. Die vond dat natuurlijk heel leuk en nam de kans waar om eens lekker dominant te doen.
Toen ie tegen de meisjes opsprong  riep ik 'laag' maar 'dat vinden we niet erg hoor dat doet onze hond ook'. Dus wat doe je dan?
Vervolgens likte hij een van de meisjes in het gezicht. Niet doen probeerde ik nog maar ze giechelde met zo'n hoog stemmetje dat Egbert niet meer luisterde. 'Maar dat mag onze hond wel hoor'.
Toen vervolgens zijn rode lippenstiftje naar buiten floepte en hij tegen haar begon op te rijden heb ik toch maar ingegrepen ook al riep het andere kind nog dat dat niet erg was. Ik  moest daar wel al mijn gezag voor aanwenden.

Vervolgens kwam dochter terug en moesten de kinderen met oma puzzelen. Duidelijk met tegenzin dus na een minuut of 10 mocht de jongste weer 'los' en kwam ze vragen of ze een tekening mocht maken van Egbert.
 
Op de tekening zit Egbert in het vierkantje. Hij is een dimensionaal weergegeven. De riem leidt naar de stoel waar ik in zit. "Ik ga u niet tekenen dat vind ik te moeilijk'.

Met groeten Ton






Geen opmerkingen: