zondag 27 mei 2012

Uitgestort

Vandaag en morgen wordt het feest van de 'Uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen' gevierd.

En het wordt duidelijk dat er steeds minder Christenen zijn in Nederland en dat er wel veel wordt uitgestort maar dat dat hoofdzakelijk negativiteit is.

Vanmorgen om 6.00 op pad om onze wekelijkse portie kilometers te lopen van Heiloo, via de polder naar Egmond en over het strand naar Bergen. Omdat onze starttijd niet aansloot op het getij liepen we van Bergen, door het duin naar Schoorl.
Wat een vreedzame wereld. Heerlijk geurde de dennenbomen, en de vogels floten de longetjes uit het lijf en als we langs een sloot liepen hoorden we het geplons van padden en kikkers. We zagen slechts een paar mensen en dan alleen die van de sportieve soort.

Om 10.00 in Schoorl van een, meer dan, verdiende pauze genoten.  Om 11.00 weer op pad, via de openbare weg, wandel- en fietspaden. Het was inmiddels heel druk geworden met wandelaars, fietsers die naar het stand wilden, dagjesfieters en wielrenners.
De terugreis werd daardoor aanmerkelijk minder vreedzaam.

Nederland is een van de dichtstbevolkte landen op de wereld maar als je b.v. met de trein door het land ga zijn er nog heel veel plekken met ruimte, ook in Noord-holland.
Maar vanmorgen leek het wel of iedereen hier moest zijn. Er ontstonden af en toe gewoon opstoppingen. Wandelaars gaan nu eenmaal langzamer dan fietsers. Sommige fietsers kunnen nog niet fietsen, zoals kinderen die door pappa worden voortgeduwd. Anderen gaan niet meer zo snel, zoals de ouderen. En de snelsten, de wielrenners kijken minachtend neer op allen die langzamer zijn.
Heel erg neer.

De uitstortingen die we vandaag dan ook hebben gehoord komen slechts van de laatste groep.
Klootzak ken je niet uitkijke!
Aan de kant! (hier komen fietsers aan)
Fietsers! (met betekenis:aan de kant)
Klikgeluiden met tong: waarom zitten jullie me toch zo in de weg.
Man, man!
Jesus nog aan toe!
Wat doet al dat volk hier?
En de allergrofste: Godverdomme, ze komt recht op me af rijden. Stom wijf, doe je dat thuis ook.


Nederland is vol, te vol, maar dan met wielrenners.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: