woensdag 30 mei 2012

Deja vu

Was ik vorige week nog heel trots op mijn eerste oogst uit de groentetuin. Deze week is dat al een beetje bekoeld en komen vergeten herinneringen weer boven.

Wat was ook alweer een nadeel van eigen tuintje? Dat je van alles te veel plant en dat dat het ook allemaal gelijk klaar is.

Mijn vader had, met 7 kinderen, een grote groentetuin die volstond met kolen, bonen, aardbeien, komkommers, witlof, spruitjes etc. Maar als de bonentijd aanbrak, aten we heeeeel veel en vaak sperzieboontjes. Was het spruitentijd dan aten we spruiten.
Daar stond dan wel weer tegenover dat er ook veel aardbeien en rabarber was, iets dat minder snel verveeld. Maar komkommers kwamen soms de oren uit.
In ieder geval hebben we als kind veel groenten gegeten en ik doe dat nog. Aardappels en vlees mogen van mij gerust ontbreken maar zonder groente is het geen maaltijd.

Nu vind het het niet zo erg om twee of drie keer per week dezelfde groenten te eten, als ik die dan maar wel lekker vind. Spruitjes bijvoorbeeld of tuinboontjes, spinazie, witlof, worteltjes, peultjes enz. Maar paksoi staat niet in het rijtje favorieten. En het is nu juist de paksoi waar ik 5 planten van heb geplant en ze zijn allemaal heel erg oogstrijp. Dus aten we dat vandaag weer.
Ik had van een deel een salade gemaakt met o.a gember en knoflook, het ander deel had ik geroerbakt. Het roerbak deel ging nog wel maar de salade vond ik geen succes.
Ik ben er nu wel even klaar mee.

Gelukkig hebben we kippen. Kijken of die minder kieskeurig zijn.


Met groeten Ton

1 opmerking:

Yvonne zei

Weet je dat ik nog nooit paksoy gegeten heb?
Toch heb ik best graag allerlei soorten groentes, moet ze toch eens proberen.

Maar het probleem is herkenbaar, dat krijg je met een eigen groentetuintje...ach, als het smaakt, wat zou het?
En je wordt inventief, je gaat zo allerlei (nieuwe) recepten proberen,

fijne dag nog,
yvonne