zondag 13 februari 2011

Quiltdagen

Vandaag was ik als vrijwilliger van de Regenboogboom op de quiltdagen in Vijfhuizen. We konden  daar de stichting promoten. Waarom op de quiltdagen?
Als stichting bezoeken we kinderen in het ziekenhuis om ze weer in hun kracht te brengen maar sommige kinderen hebben toch nog iets extra nodig en dat is een droomdekentje. Een droomdeken is een, daar komt ie, gequilte deken die kinderen krijgen zodat ze een veilige plek voor zichzelf kunnen creeren. En wat is de beste plek om aan droomdekens te komen? De quiltdagen. Dus hebben we in onze stand gesprekken aangeknoopt met vrouwen die quilts maken, sommigen doen dit op individuele basis maar ook zijn er quiltgroepen en we vragen hen om quilts te maken voor de Regenboogboom.  Vorig jaar heeft de stichting 600 dekens kunnen weggeven. Als je weet hoeveel verschil zo'n dekentje maakt, zou je willen dat alle 6000 kinderen die we bezoeken zo'n deken krijgt.
Wat voor mij vandaag bijzonder was om te ontdekken, is dat er een hele wereld bestaat die quilten heet. Een wereld waar ik niets vanaf wist maar waar men mij met enthousiasme heeft verteld waar een goede quilt aan moet voldoen, over de kwaliteit en wat een plezier men heeft aan het ontwerpen en maken van de quilts. Maar ook dat op een gegeven moment je zoveel quilts hebt gemaakt dat je niet meer weet wat je ermee moet doen. Het huis hangt vol, de familie is voorzien en de  buren willen ze niet.
Stichting de Regenboogboom weet er een goede bestemming voor. We nemen overigens niet alleen complete dekens aan maar ook quilts die niet af zijn ( de zogenaamde ufo's Un Finished Objects ) Daar hebben we weer vrijwilligsters voor die deze afmaken.
Ik heb een geweldige dag gehad en heb opnieuw ervaren dat er nog steeds veel mensen zijn die kosteloos en belangenloos dingen voor anderen doen en zij doen dat met liefde in het hart.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: