zondag 27 februari 2011

Leeg bootje.

Zaterdag 26 Februari

Een van de filosofische inzichten is dat je de aandacht op jezelf richt en geen opinies hebt over anderen. De vergelijking is: je vaart lekker in een bootje en opeens drijft er een leeg bootje tegen je aan. " He, een leeg bootje" en je vaart verder. Nu vaar je lekker in een bootje en opeens vaart er een bootje tegen je aan met een dekselse roeier erin. "HE, R#*U(Y)*HGGF &$  Kan je niet uitkijken eikel! "

Vandaag wederom met de Jacobus wandelclub op pad. Van Heiloo naar Bergen met een grijze lucht waaruit van tijd tot tijd regenvalt. Bij de Abdij van Egmond en de Slotkapel van Egmond aan den Hoef een lezing met lunch en koffie met koek. Alles verzorgt door enthousiaste vrijwilligers.
De afsluiting was in Duinvermaak te Bergen met een borrel en hapjes en met de mogelijkheid iets in het wandelboek te schrijven. Geen enkele reactie over het slechte weer- leeg bootje- maar wel enkele commentaren dat het vervelend was dat de wandeling -door de organisatie- op twee plaatsen werd ingekort -vol bootje.

Ik word dan pissig en denk" wat een *&^6n%&$* klagerige eikels".

Maar is voor mij dit bootje eigenlijk wel leeg dan? Heb ik de filosofische les toegepast?

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: