woensdag 15 maart 2023

Waar zouden we zijn zonder de trein?

Gister was de bloggers dag in Utrecht. 
Dus met de trein van negen uur via Alkmaar en Amsterdam naar Utrecht. 
Uh, nee. Kapotte bovenleiding tussen Alkmaar en Uitgeest. Alternatieve route via Hoorn.
Kostte slechts een half uurtje extra en in de wetenschap dat de stremming in de middag verholpen zou zijn.
Het humeur bleef goed want kreeg van Groen-Links een folder en een appel in Den Helder.

Om half twaalf in Bar Beton waar de andere bloggers al lekker aan de koffie zaten.



Hoe genoeglijk kan het zijn als je elkaar eigenlijk alleen kent van de blogverhalen en we elkaar maar eens per jaar spreken en dan de laatste twee jaar vanwege Corona ook nog eens niet.
Nou heel genoeglijk en dan zijn vier uur zo om.

Traditie is dat we elkaar kleine kadootjes geven.



Als plantenliefhebber nam ik Albuca mee uit Spanje net als de kleine bloempotjes en maakte er in Den Helder kleine zakjes bij.



Of ik nu Nederland ben of in Spanje: ik doe dezelfde dingen. Zo nam ik naast de kadootjes natuurlijk ook gewoon de suikerzakjes mee voor pannenkoeken.

Bij het doosje met Lu koekjes kreeg ik wel de opmerking ‘die eet je in de trein al op natuurlijk’ en ja dat was ook zo.

De terugreis duurde dan ook drie uur omdat de stremming nog steeds niet was opgelost en de trein naar Hoorn ook nog eens niet reed vanwege materieelgebrek. Ik had trouwens niet genoeg aan de koekjes want in de twintig minuten die ik in Alkmaar moest wachten kocht ik als troost ook nog een saucijzenbroodje en een beker koffie. Lekker bij de Hema.

Om half zeven thuis waar ik helemaal voldaan op de bank nog heerlijk nagenoot van de leuke dag.


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Marthy zei

Je trof het niet op de terugreis Ton. Maar in je hoofd nog onze samenkomst en de leuke gesprekken die we hadden ben je de wachttijd doorgekomen.

sjannesblog.com zei

Tjonge wat was het een mijl op zeven voor jou!

Emie zei

Teetje, wat een reis Ton. Maar wat was het weer leuk om elkaar te zien.

Ton zei

Hoi Marthy, Jeanne en Emie, Het was wel een wat slepende reis maar meer oncomfortabel vanwege wachten op tochtige koude stations en het ontbreken van info door de NS. Maar het was het allemaal waard want was was het samenzijn leuk. Kijk al uit naar volgende bijeenkomst. Met vriendelijke groeten Ton

Petra zei

Hoi Ton wat gezellig en ja daar moet je wat voor over hebben. Heb even een vraag ik zat gisteravond binnenste buiten te kijken en daarin zag ik in een voorstukje dat vanavond de Japanse Hortus Overzee te zien is. Heb jij daar als vrijwilliger in de Hortus iets over gehoord ? Misschien is het wel een andere Hortus, maar ik ga vanavond wel ff kijken, ik wil altijd nog eens in die Hortus gaan komen maar het is er tot nog toe niet van gekomen. Groetjes Petra

Ton zei

Hoi Petra, Ben deze keer nog niet in de hortus geweest maar er is maar een Hortus Overzee dus dat kan niet stuk. Ik ga beslist BB kijken vanavond. Wij gaan aankomende zomer weer veel assisteren dus met BB als voorproefje gaan we elkaar misschien zien. Met groetenTon