zaterdag 11 mei 2019

Die Forelle


Vanmorgen vroeg op voor een Nijmeegse4daagse trainingsdag. Voordat we dan op pad gaan maak ik mijn dagelijkse rondje langs ‘mijn’ blogs.
Zie ik een leuke post bij https://bertiebo.blogspot.com/ over een gevelsteen waar ik op wil reageren. Eigenlijk ben ik dan al wat laat want we houden er met zulke dagen een strak schema op na vanwege hitte en lunchtijd en Rick staat al met de rugzak klaar om te vertrekken. 
Maar ik heb voor het beantwoorden van het blog nog wel even zijn pianotechnische bevestiging nodig voor de reaktie die ik wil plaatsen. En dat lukte.

Twee weken geleden wandelden we dezelfde route en kwamen afgepeigerd en met zere voeten thuis. Het was zelfs zo dat ik op weg naar huis niet eens in de vuil containers wilde kijken voor groenafval. De dag erna hingen we de hele dag voor oud vuil in en rond de woning.
Oei, dat wordt nog wat voordat we weer in vorm zijn voor Nijmegen en Rome.

Vandaag, met de hitte, wandelden we een relaxte 26 km. Aten we in plaats van een pizza een heerlijk broodje in Velez Malaga. Waarom een broodje? Omdat we als een speer liepen, waren we veel te vroeg voor de Spaanse lunchtijd. 
Wel kregen we bij de drankjes die we bestelden een heerlijk tappa van stukjes inktvis in het zuur.
Bleh.
We zijn niet zo van vis en Rick zelfs nog minder dan ik.
Dus dwing ik mezelf een stukje te eten.

Tja.......taai maar de smaak is goed en omdat ik tegen voedsel verspilling ben eet ik alles op maar zou het zelf niet direct bestellen.

In Torrox Costa aangekomen brachten we nog een kort bezoek aan zwager en schoonzus die in het Iberostar resort verblijven. Omdat we daarvoor de route wat aanpasten liepen we langs de werkzaamheden die worden verricht om de kustplaats te verfraaien.
Daar zijn ze als werkgelegenheids projekt aan begonnen ten tijde van de crisis en zijn inmiddels aan deel vier of vijf bezig.
Over smaak valt niet te twisten maar de kwaliteit is in de loop der jaren sterk verbeterd.


De bovenste bank is van een jaar of vijf geleden.
De onderste twee zijn  de meest recente.





Van de kust terug met het otootje en ik had energie voldoende om nog een plant en een zak groen te scoren maar daarover later meer.

Kortom: een topdag en daarboven op kwam ook nog het bericht dat ons huis eindelijk op correcte wijze is ingeschreven in het kadaster.


Met groeten Ton


7 opmerkingen:

Bertiebo zei

Dus Rick ook jij bedankt hoor!

Petra1945 zei

Dat laatste is zeker een felicitatie waard... Kan een hoop moeilijkheden besparen.

Ton zei

Hoi Petra, Zeker. Volgens onze advocaat hebben we het meest legale huis van Spanje maar wat zegt dat als de Junta de Andalusia alle huizen vanaf 2002 illegaal hebben verklaard? Vamos a ver. Met groeten Ton

schrijfselsvanmij zei

Gelukkig is jullie stek nu legaal!

Ton zei

Hoi Inge, Nee, ons huis is niet legaal. Het ingeschreven in het kadaster en dat wil alleen maar zeggen dat de grenzen van het perceel goed zijn beschreven en dat er een huis op staat. De lagere overheid, in dit geval de gemeente, heeft de bouwvergunning afgegeven indertijd maar tegen de richtlijnen in van de hogere overheid, in dit geval de Junta de Andalusia. Maar met de inschrijving is er wel weer een stap gezet om zoveel mogelijk papieren op orde te hebben. Met groeten Ton

Marthy zei

Inderdaad, over smaak valt niet te twisten, haha.

Ton zei

Hoi Marthy, Tja en toch wordt het veel gedaan. En ook nog al te vaak door mij. Met groeten Ton