donderdag 10 januari 2019

Ballen

Er wordt nog wel eens kritisch gereageerd als we zeggen dat we eigenlijk voornamelijk het klimaat zo lekker vinden hier in Spanje. En natuurlijk is het dat ook niet zo. We vinden een hele berg dingen leuk aan Spanje net als aan Nederland trouwens maar ja, dat heerlijke klimaat....... dat heeft Nederland nou toch echt niet.

En ik geniet er elke dag van. In al haar verschijningsvormen. 


Zo zijn er midden in de winter gewoon bloemen.


En maakten we vanmorgen de wandeling naar El Acebuchal, zoals altijd door het natuurpark. We genoten. 17 Graden. Precies de goede temperatuur, op het randje van koud, eigenlijk net iets te fris voor korte mouwen maar door de stijging van het pad blijft het lijf warm. Het ruikt schoon, de lucht is kraakhelder en de zon schijnt.
Het is nooit een op een vergelijkbaar maar het zou ongeveer een mooie april dag in Nederland kunnen zijn.


Het verbaasd ons altijd hoe steil de bergwanden zijn.


Ook al is dat op de foto’s moeilijk te zien.
Anyway: we werden in het lekkerste taart restaurant als verloren zonen binnengehaald en de taart was als vanouds weer geweldig lekker.


Omdat pas gisteren de nieuwe accu in de auto werd geplaatst, waren we de afgelopen dagen hoofdzakelijk in en rond de woning. Er zijn ook zaken waar ik niet blij van word, en met mij velen: Oxalis pes-caprae. Of te wel: Kaapse klaver, Cape sorrel, Bermuda buttercup en nog wat namen. Een woekeraar in optima forma. Miljoenen staan er op ons land. Triljoenen staan er op de wereld. Er is geen ontkomen aan. Ze zaaien zichzelf uit en maken ook nog broedbolletjes. Dus net als met Speenkruid: met elke schep aarde heb ik er wel een aantal te pakken. 
Ze zitten in bijna elke pot zoals in deze met de paarse Tradescantia pallida en als uitzondering mogen ze daar wat mij betreft in blijven want het contrast tussen bladvorm en kleur vind ik eigenlijk best wel mooi.

Iets anders. Sinds we flexitarier zijn maak ik zelluf gehaktballen van gehakte groente. Op het blog Moeskers Moestuin van Clarien vond ik gister een heel bruikbaar recept. En waar ‘mijn’ ballen vaak uitelkaar vallen bleven ze nu keurig in vorm.



Met groeten Ton










Geen opmerkingen: