zondag 6 januari 2019

Start problemen

 Zeer voorspoedige reis gehad. Vriend haalde ons op van het vliegveld en om 24.00 in De Klompen.

Brrrrrrr, wel koud in huis. Slechts 12 graden. Eerst maar een kopje thee drinken, een kruik maken en snel onder de de wol. Nou, uh, dekbed.

Vanmorgen natuurlijk snel uit de veren en naar buiten. Het rook heerlijk, de lucht kraakhelder, het licht prachtig en...... het was doodstil.Een grondige inspectie ronde gemaakt en ik was heel tevreden met de planten, zaailingen en stekken. Toch is er altijd wel iets dat er de brui aan heeft gegeven. Slechte kwaliteit van de wortels, een doorgeknaagd slangetje van de waterleiding dus te droog of te veel water. Ik weet het niet.De bloeiwijze van de Dasylirion is volledig uitgegroeid. Ik heb hem uit de plant gezaagd want het kost veel energie en er komt toch geen zaad omdat er altijd een mannetje en een vouwtjes plant nodig zijn. Het geslacht van deze plant kon ik niet zo snel achterhalen. De bloeiaar is 320 cm. Voorwaar niet niks.

Vanmiddag wilde ik naar de vuilnis bakken om groen afval te scoren. Zag namelijk vannacht allerlei veel belovende hopen. Bij de tweede stop wilde de auto niet meer starten. Dat was een beetje te verwachten want de vriend die op onze auto paste zei dat hij de accu tussendoor een keer had opgeladen.
Gelukkig is er een garage vlakbij de vuilnisplaats en ondanks het hoogfeest van driekoningen hielp de eigenaar me uit de nood met startkabels en dinsdag plaatst hij een nieuwe accu.
De auto staat nu boven aan de helling geparkeerd en als hij zodirect niet zelf wil starten, we gaan bij vrienden eten, kan ik de heuvel afrijden en hem dan laten starten.

Kortom: zo’n eerste dag geeft altijd een beetje gedoe. Maar het is hier heerlijk.


Met groeten Ton
2 opmerkingen:

Jan uit Perth zei

Die eerste foto, die zegt al genoeg: mooi man!

Ton zei

Hoi Jan,
Ja, het is makkelijk wennen hier.

Met groeten Ton