zondag 20 januari 2019

Lichter


Eigenlijk zijn we helemaal tevreden met hoe we d’r bij zitten in de Klompen en zeggen vaak dat we niets meer hoeven te doen. Alle klussen zijn gedaan
.
Nou uh, zullen we ook nog van de verlichtingsdraden in de woonkamer doen?

Dus reden we gistermiddag naar het grote blauwe warenhuis in Malaga. Ik keek nog wel even op de website en zag dat er behoorlijk meer publiek aanwezig was als gebruikelijk op zaterdagmiddag als iedereen zich verveelt en dan maar gaat winkelen.
We konden over de hoofden lopen en aan de koopgekte te zien, is de Spaanse crisis over terwijl ik echt wel weet dat dat niet zo is.

Al zoekend kwamen we er achter dat IKEA helemaal geen spandraadverlichting meer in het assortiment heeft en we vonden niets anders waar onze hartjes sneller van gingen slaan. Al deden we nog zo ons best want we wilden natuurlijk niet met lege handen naar huis en stonden we op een gegeven moment toch te dubben bij een of ander railsje met een paar spots.
Dan is het tijd om even stil te staan om de vraag te beantwoorden of dit dan wel echt is wat je wilt.
Nee.
Wel kochten we als troost een reep chocolade.

Nu is Rick totaal niet van winkelen en wilde dan ook eigenlijk liever naar huis maar ik stelde voor om toch bij Leroy Merlin te kijken. Ook daar was het een gekkenhuis maar hadden ze wel wat we zochten al was het ongeveer vier keer duurder dan we hadden gedacht.



Inmiddels hangt het. En tja: wat valt het in een winkel toch lastig in te schatten hoeveel licht een lamp geeft. We vinden het wel mooi maar het zou wat lichter mogen.


Vanmorgen zou het ook iets lichter hebben gemogen. Want ja: hoge druk in het noorden, depressies in het zuiden.





Een paar donkere buien tussen de felle opklaringen met af en toe een regenboog.

Door het wat instabiele weer zijn er meer wolken en een wat vochtiger lucht die er voor zorgen dat we weer een prachtige zonsondergang kregen.









En als toegift zicht op Afrika.

Zeg?
Ja?



Zou het niet mooier zijn als er in plaats van die deuren een heel groot raam zou zitten? We kijken dan ook niet steeds tegen die dwarsbalken aan.
Het zou het inderdaad wel lichter maken.



Met groeten Ton







2 opmerkingen:

Dufraing Marc zei

zie ik het goed en branden er maar twee lampjes van de 4? Of een lampje meer op de lijn zetten (of is dit het maximum dat ie aankan?) - een deur naar buiten heeft ook zn charmes of als ie nooit gebruikt wordt kun je gemakkelijk een omschakeling naar een raam maken ....

Ton zei

Hoi Marc, Oplettende lezer. Alle lampjes doen het alleen schijnen er twee naar boven. Een lampje er bij zou nog kunnen? De deuren zouden in het oorspronkelijke plan naar het terras leiden maar dat terras is naar de zijkant verplaatst en de deuren in de plannen niet mee veranderd. We gebruiken ze derhalve nooit en er is nog een schuifpui en openslaande deuren. Met groeten Ton