woensdag 30 januari 2019

Hoor de wind waait


Ze doen het echt ook al krijg ik het niet op de foto. De vogeltjes halen de nectar uit de bloemen van de Aloë.


Het is al dagen niet mijn weer: storm. Ik word er gewoon onrustig van, zeker als ik binnen zit en de wind aan het huis hoor trekken. Wel is duidelijk dat de schoorsteen stevig vast zit en dat is dan ook wat waard.

Eigenlijk is het beter om gewoon buiten te zijn en wat in de tuin te doen. Dus heb ik al het hout van de Olijfbomen die ik twee jaar geleden snoeide in stukken gezaagd. Omdat het me ondoenlijk leek om dat allemaal met de hand te zagen, heb geen kettingzaag, bleef de klus liggen. Maar met de kachel geïnstalleerd moest het er nu van komen. En om het mezelf makkelijk te maken gebruikte ik de decoupeerzaag.



Dus na twee jaar tegen een stapel takken te hebben aangekeken is het nu netjes en ruim. Wel zie ik dat er een stukje, het laatste, van de stenenrand aangepakt moet gaan worden. 
De groene struiken zien er wat aangevreten uit maar vorige week zaagde ik er een paar stukken uit om vanuit de slaapkamer weer wat zicht op de opkomende zon te hebben. Vanuit dit standpunt trouwens slecht te zien maar achter de Yucca zit een groot gat.
 

En dan is het wel een rijk gevoel om drie kuubszakken vol met olijfhout uit eigen tuin te hebben.



En hier doe ik het voor.


En het is eigenlijk ook nodig want het is, met 16 graden, al een paar dagen wat frisser. De zonsondergang is dan ook wat kleurloos door de 
aankomende voorspelde regenwolken maar dat neem ik voor lief. Ten eerste dat er broodnodig regen nodig is en ten tweede de afgelopen dagen zijn we meer dan verwend met prachtige zonsondergangen.



Gisteravond.


Zondagavond.


Vorige week vrijdag.


Vorige week donderdag.


20 Januari.



19 Januari.

Met groeten Ton


2 opmerkingen:

Dufraing Marc zei

Hout dient om je verwarmen - verschillende keren zelfs - zagen, klieven, sjouwen, stapelen, branden! als je het hout stapelt droogt het sneller - maar als het van vorig jaar gezaagd is (ja, maar wanneer in het jaar?) dan droogt het sneller. Hoe lang moeten jullie in het verre zuiden wachten vooraleer het 'goed brandbaar' is?

Ton zei

Hoi Marc, Het houdt me bezig en meerdere keren warm. Hout zou hier met een jaar droog genoeg zijn om te stoken. Mijn hout is van dunne takken, maximaal 10 cm in diameter, en heb ik in februari twee jaar geleden van de bomen gezaagd. De dikkere takken lagen op een stapel het dunne spul, tot 3 centimeter had ik in een kuubzak. Met groeten Ton