donderdag 18 oktober 2018

Mannen

Op zich niet zo vreemd dat de werklui vandaag lieten afweten. Het regende tenslotte. Trouwens het regende zo erg dat zelfs ik niet naar buiten ging. Maar dat had meer met Rick te maken want die wilde niet dat ik met knetterend onweer in halve rivieren stond te knoeien om de doorstroming te bevorderen.
Want wat ging het af en toe te keer.

Anyway: de mannen. Het ging niet helemaal goed met de installatie van de schoorsteenpijp. Het gat werd keurig gemaakt, manchet er in en toen de binnenpijp. Oei, het past totaal niet. Is de manchet niet in een hoek van 45 graden gemaakt waardoor de bochten niet aan de binnenpijp passen.
En nu? We komen morgen terug om te overleggen. Maar vandaag dus niets gezien. 


Dat is het voordeel van op een berg wonen: je ziet al van verre wat er aankomt.



Maar ook dat na regen altijd weer zonneschijn komt.


Het weerfenomeen waar Spanje nu mee heeft te maken heet Gota fría, de koude druppel. Officieel heet het DANA. (Depresión Aislada de Niveles Altos)
Koude lucht uit het noorden die tegen warme vochtige lucht botst. En dat geeft veel regen en dus zelfs wat hagel. 
.

De wolken op zijn tijd beangstigend donker.

Is het dat we zo hoog zitten en veel wind vangen? Of zijn het de overweldigende hoeveelheden water die via de weg naar beneden komen, of de kans op  aardverschuivingen bij veel regen, of dat de raamkozijnen altijd lekken bij wind en regen? Maar altijd zijn we onrustig met dit soort weer. Het lijkt extremer dan in Nederland en de infrastructuur is wat minder op orde. En dan draagt een gat in de muur, afgeplakt met duckttape, ook niet direct bij aan “gezellig op de bank zitten met een kopje chocolademelk.



En mistflarden die vanuit het niets komen opzetten.

Zo tegen tweeën was het leed geleden en keerde rust weer.





8 Oktober zag ik voor het eerst de bloeiwijze van de Dasylirion.


11 Oktober.



En vandaag. Hij of zij heeft er flinke de vaart in maar ik denk dat we de bloem net niet gaan zien aangezien we maandag vertrekken naar het hoge noorden.



Eind goed, bijna al goed. We genoten van het dinner in het laatste zonnetje ook al schijnt ie hier alleen nog op Malaga.

Met groeten Ton.


Geen opmerkingen: