zondag 14 oktober 2018

Leslie en Michael

Aan het begin van de maand werd gezegd dat oktober een relatief natte maand zou kunnen worden in Spanje.

Nu praten ze hier de voorspellingen naar regen toe net zoals dat in Nederland met zonnige dagen wordt gedaan. En in beide landen komen die voorspellingen vaak niet uit.
Maar....... met de onverwachte komst van Leslie en Michael zouden die voorspellingen ineens  wel eens uit kunnen gaan komen.



De zonsondergangen zijn inmiddels al weer bijna dagelijks prachtig. Dit is die van donderdag.



Deze twee van vrijdag.



Die van zaterdag? Zaterdag werd het in de loop van de middag bewolkt en mistig. 

We raadplegen hier drie verschillende sites voor het weer en allemaal hebben ze nogal afwijkende voorspellingen. Meestal zit er wel een tussen die het goed heeft en dat is beslist niet altijd dezelfde. Dus ook voor komende dagen waren de verschillen groot. Totdat duidelijk werd dat Leslie aan kwam.

De mist van gisteren was een voorbode van Leslie.



Met vanmorgen als resultaat een stortbui van een uur. Ik schat dat er 20 millimeter viel.


Niet alleen stond de vijver vol water ook alle plantpotten stonden tot de rand vol. Is dat erg? Wat mij betreft niet, geeft weer een klus. Een klus die sowieso gedaan moest worden.



Hoe hard het regende en hoe donker het ook was, binnen een paar minuten nadat de regen stopte, klaarde de lucht op en scheen de zon. Eerst nog wat schuchter maar al ras was het weer zomer.



En waren de mondigen van de rivieren duidelijk herkenbaar aan het bruine water in zee.

Omdat we eind oktober weer naar het noorden reizen begin ik voorbereidingen te treffen om de boel verzorgt achter te laten.
Dus haalde ik de kletsnat opgepotte planten, die goed zijn aangeslagen, uit de potten en plantte ze in de tuin. Andere, die wat milder omstandigheden nodig hebben, staan op een beschutte plek aan het irrigatiesysteem. Ook al staat het systeem nog niet aan want met de komst van Michael wordt er meer regen verwacht. 
Want daar zijn de voorspellingen wel redelijk eensgezind over: veel regen en dat terwijl Nederland kurk droog is blakert in de zon.




Anyway. Hier nog maar een sunset. Die van vanavond. Ook niets mis mee.


Met groeten Ton


4 opmerkingen:

Jan Wilde een Tuin zei

Vreemde wereld wordt het, hier snakken we naar regen en blijft het droog.
De herfstvakantie begint volgende week en vanmiddag zaten we op een terras met 25 C.
Gr Jan (Wilde een Tuin)

Ton zei

Hoi Jan, Het is de omgekeerde wereld. En het is natuurlijk best wel fijn dat het in Nederland wat mooier weer is en Spanje wat natter. Met groeten Ton

Margriet zei

Prachtige zonsondergangen!!!!
Groeten uit een zonnig Friesland

Ton zei

Hoi Margriet, Dank voor het compliment. Maar aan de zonsondergang heb ik niets gedaan anders dan vastleggen. Met groeten Ton