zondag 21 oktober 2018

Debacle

Nee, de schoorsteen mannen hebben we niet meer teruggezien. 

Nadat ze het gat in de muur hadden dichtgestopt met een prop en naar huis gingen om daags daarna terug te komen plakte ik het toch nog maar extra af met plastic en duckttape. De voorspellingen gaven voor donderdag een berg regen en wind en ik wil liever geen water langs mijn binnenmuur.
Maar omdat we geen werkers meer zagen hebben we besloten om de werkzaamheden uit te stellen tot januari en in de tussentijd maar op zoek te gaan naar een wat betrouwbaarder bedrijf.

Ik purde het gat dicht en dat is goed gelukt want zelfs met de wind en regen van zaterdag bleef het lekker droog binnen.



Zo werd de laatste week hier er een met een beetje een rommelig randje. Drie dagen regen met telkens tussendoor een droge dag en een doorkruist schoorsteen plan.Wel hebben we geleerd dat als we iets willen laten doen het niet op de laatste week moeten laten aankomen. Nu zit dat meer in mij dan in Rick. Ik zie er namelijk tegenop als er iets moet gebeuren.

Eigenlijk is het wel goed om de laatste dagen wat minder mooi weer te hebben: zo is de overgang morgen niet zo groot. Ook al is onze er ervaring dat met een dag we weer gewend zijn aan het Hollandse weer.



Een mooi gekleurde zonsondergang zat er niet in maar het uitzicht zullen we missen.

Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Emie zei

Goede reis en fijne herstart van het Hollandse leven. Het is zoals je zegt: na een dag weet je al niet anders meer.

Ton zei

Hoi Emie, Dank je wel. Met groeten Ton

Margriet zei

Goede reis ! Ik zou eigenlijk verwachten dat je in de herfst en winter daar zou blijven, maar jullie gaan steeds paar maanden op en af toch?
Wat een pech trouwens met je werkmannen...

Ton zei

Hoi Margriet, Omdat we als niet resident maar zes maanden per jaar in Spanje mogen verblijven, bekijken we elk jaar welke maanden dat zijn. Dit jaar besloten we om november en december in Nederland te zijn zodat we weer een concert kunnen geven met ons zangkwartet. Volgend jaar ziet het er heel anders uit omdat we vanaf juli naar Rome gaan pelgrimeren. Ja pech met de mannen, maar uiteindelijk zal het wel goedkomen. Wel jammer want we hadden ons zinnen gezet op een heerlijke warmte in Januari. Met groeten Ton