woensdag 10 oktober 2018

Geen belangstelling


We kunnen er niet veel aan doen maar als we gasten hebben willen we graag mooi weer. Lekker ontbijten op het terras, een kopje koffie onder de acacia, de lunch in de schaduw van de jasmijn en tussendoor een beetje lezen of lui liggen op een ligbedje.
Nu is dat bij mij toch wat dubbel want ik wil ook graag regen en regen werd al een paar dagen voorspeld. Zondag waren met de zonsopkomst de eerste tekenen van een weersverandering zichtbaar.



Toch bleef het de hele dag zonnig maar ‘s nachts werd ik wakker van kletterende regen.



Niet alleen met dit resultaat. 



Ook een prachtige lucht met Jacobsladders en lichtvlekken op zee. Dit verveelt toch nooit.



En zo zag het er vanmorgen uit. Variaties op een thema.



Nu gold er voor de provincie Malaga code oranje en we zagen vanmorgen dan ook een grote oranje vlek in zee van modderig rivierwater. Dat wil zeggen dat het, in ieder geval ergens in het binnenland, heel hard heeft geregend.

Toen we zus vanmiddag naar het vliegveld brachten zagen we meerder van dit soort vlekken.


Maandag was de plantjes verkoop ochtend van de tuinclub. Ik schreef dat ik wat planten had uitgezocht om mee te nemen maar dat ik het eikenzaailingetje toch maar weer had teruggezet. Teveel gehecht.



Na een reactie op het blog besloot ik toch het eikje mee te nemen.

De verkoop was niet druk maar wel gezellig. Leuke gesprekken over de meegenomen stekken en zaailingen. Tja, zet wat tuinliefhebbers bij elkaar en er wordt over plantjes geneuzeld. Zeker als het wat meer de bijzondere soorten zijn.



Uiteraard kocht ik ook weer zes soorten terug.
In het kleinste potje vooraan: Tradescantia sillamontana
Potje rechts Aloë White Lightning  
De twee lage potten: Epidendrum. Orchideeën een met rode en een met oranje bloemen.
In de hoge pot staat een Moringa. Een boom. Jammer genoeg weet ik niet welke soort het is. Ik hoop dat het de Moringa oleifera is. Die zou wel heel goed in mijn plukbos passen want o.a. de bladeren zijn eetbaar.
De sprietjes gras in de pot rechts achter is Chrysopogon zizanioides. Onuitspreekbaar bijna dus de gewone naam is Vetivergras. Het wordt wereldwijd gebruikt om erosie tegen te gaan. Ik had er op internet al eens over gelezen maar waar koop je dat spul?
Nou op de plantjesdag van de tuinclub. Ik ben met alle planten in mijn nopjes maar met het Vetivergras ben ik echt heel blij. Inmiddels staan er vijf op de plaats van de aardverschuiving. De vijf die in de pot staan, gebruik ik om te vermeerderen.

Anyway. Toen ik na anderhalf uur van de plant verkoop naar huis ging was er nog steeds geen belangstelling voor mijn eikje, (Quercus ilex)  


Met groeten Ton






2 opmerkingen:

Emie zei

Zeker heel voorzichtig aan het universum gevraagd of niemand belangstelling wilde tonen voor het eikje...

Ton zei

Hoi Emie, Je zou zomaar gelijk kunnen hebben, ik ben ook maar een mens. Ik denk trouwens niet dat de overgbleven planten weer terug komen. En hier zittend hoop ik dat er toch een liefhebber is die zich er over heeft ontfermd. Met groeten Ton